Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
karma bojowników dla gupików - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Karmienie ryb (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Temat: karma bojowników dla gupików (/showthread.php?tid=21365)

1 2

karma bojowników dla gupików - nataala96 - 27.07.2010

Czy gupiki i glonojady mogą jeść specjalną karmę dla bojowników.? Pytam, bo zdechł mi Prince, mój bojownik wspaniały i została po nim karma, a kupna bojownika w najbliższym czasie raczej nie planuję, gdyż zamierzam kupić gupiki i glonojady. Nie wiem, czy były takie pytania, czy nie, bo jestem nowa, ale jak były, to przepraszam.:p

RE: karma bojowników dla gupików - Silverrro - 27.07.2010

Gupiki i glonojady raczej wymagają innej karmy (nie mam bojka to nie wiem do końca czy bedzie dobra).
Bardziej urozmaiconej aco sie z tym wiąże kilku rodzajów pokarmów.
Dla gupuików polecam FANCY GUPPY firmy HIKARI

RE: karma bojowników dla gupików - Kaef - 27.07.2010

A co to jest glonojad?? Ślimak, krewetka, ryba czy inny stwór?? W jakich warunkach przyjdzie żyć planowanej obsadzie??

RE: karma bojowników dla gupików - Piotrek1234 - 27.07.2010

(27.07.2010, 13:43)nataala96 napisał(a):  Czy gupiki i glonojady mogą jeść specjalną karmę dla bojowników.? Pytam, bo zdechł mi Prince, mój bojownik wspaniały i została po nim karma, a kupna bojownika w najbliższym czasie raczej nie planuję, gdyż zamierzam kupić gupiki i glonojady. Nie wiem, czy były takie pytania, czy nie, bo jestem nowa, ale jak były, to przepraszam.:p

Mój kolega trzymał gupiki na karmie dla bojowników więc gupikom można podawać tylko pokruszyć trzebaSmile A co do glonojada to myśle że chodzi o zbrojnika niebiskiego? to co jemu powinnaś podawać to co jest napisane w dziale karmienia ryb znajdź tam zbrojniki i poczytajSmile

RE: karma bojowników dla gupików - susel - 28.07.2010

(27.07.2010, 18:18)Piotrek1234 napisał(a):  Mój kolega trzymał gupiki na karmie dla bojowników więc gupikom można podawać tylko pokruszyć trzebaSmile

Można jako dodatek.Nie zapominajmy ,że gupik jest roślinożercą i pokarmy mięsne (min. te dla Betta) można stosować jako urozmaicenie diety Smile

RE: karma bojowników dla gupików - Piotrek1234 - 28.07.2010

susel wiem wiem ale wiesz to była jego pierwsza przygoda z gupikamiSmile

RE: karma bojowników dla gupików - zho - 28.07.2010

Ja qrde nie wiedzialem ze gupiki sa roslinozerne i przez 30 lat lowilem im zywe larwy komarow, zywe rozwielitki oczliki i co tam sie w siatke zaplatalo. Ja to pikus ale te glupie gupiki to zjadaly z apetytem.

RE: karma bojowników dla gupików - Kaef - 28.07.2010

I dobrze zho robiłeś, bo są one wszystkożercami, szczególnie lubiącymi właśnie larwy komarów i inny plankton. Glony są tylko urozmaiceniem ich diety.

RE: karma bojowników dla gupików - zho - 29.07.2010

Ja to wiem ale odnioslem sie do stwierdzenia kolegi Susela ze ponoc gupiki sa roslinozerne. One sa tak roslinozerne jak ja teraz gdy ide zjesc schabowego. Smile

RE: karma bojowników dla gupików - susel - 29.07.2010

Podstawa diety to np.spirulina,vegetable,bio vit itp. podawanie pokarmów wysokobiałkowych nie za bardzo sprzyja ich układom pokarmowym....