Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
zjedz gupika - pożeracza narybku szukam - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Ryby w akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Temat: zjedz gupika - pożeracza narybku szukam (/showthread.php?tid=4161)

1 2 3

zjedz gupika - pożeracza narybku szukam - szyma - 24.03.2008

HejSmile
Czy jest jakaś rybka co by jadła mi gupiki bo sie za bardzo rozbestwiły no i chcę im naturalnego wroga zafundować.
I jeszcze jedno żeby ta rybka mogła żyć w trochę niższej temp.

RE: zjedz gupika - frol - 24.03.2008

ile l akwa

RE: zjedz gupika - pożeracza narybku szukam - szyma - 24.03.2008

126litrów

RE: zjedz gupika - pożeracza narybku szukam - frol - 24.03.2008

to np. wielkopłetwy

RE: zjedz gupika - bumboo - 24.03.2008

szyma napisał(a):HejSmile
Czy jest jakaś rybka co by jadła mi gupiki bo sie zabardzo rozbestwiły no i chcę im naturalnego wroga zafundować.

Problem polega na tym ze wszystkie gatunki posiadają naturalnych wrogów, lecz inaczej wygląda to w akwariach a inaczej w naturalnych środowiskach. Wprowadzając inną rybę, która zacznie eliminować gupiki w akwarium,zrobi to tak skutecznie za jakiś czas w ogóle nie będziesz ich miał. Powinieneś poszukać stałego odbiorcę,który będzie odbierał nadmiar ryb. Pomysł z wpuszczeniem innej agresywnej ryby, nie jest najlepszym rozwiązaniem

Pozdrawiam bumboo.

oki dzięki to gupiką się skończy a mówią że to rybki dla początkujących,jak ktoś handluje żywym mięsemSmile

RE: zjedz gupika - koluśa - 24.03.2008

Np.Gurami obojętnie jaka odmiana tej ryby.Ja jak miałam pełno młodych gupików to moje gurami(złote i marmurkowe) wszystkie młode gupiki mi zeżarły!! Big Grin

RE: zjedz gupika - szyma - 24.03.2008

bumboo napisał(a):
szyma napisał(a):HejSmile
Czy jest jakaś rybka co by jadła mi gupiki bo sie zabardzo rozbestwiły no i chcę im naturalnego wroga zafundować.

Problem polega na tym ze wszystkie gatunki posiadają naturalnych wrogów, lecz inaczej wygląda to w akwariach a inaczej w naturalnych środowiskach. Wprowadzając inną rybę, która zacznie eliminować gupiki w akwarium,zrobi to tak skutecznie za jakiś czas w ogóle nie będziesz ich miał. Powinieneś poszukać stałego odbiorcę,który będzie odbierał nadmiar ryb. Pomysł z wpuszczeniem innej agresywnej ryby, nie jest najlepszym rozwiązaniem

Pozdrawiam bumboo.

Nie mam zabardzo możliwości komuś oddawać młodych,albo jakiegoś wyjadacza albo pozostaje mi z nich zrezygnować bo mi się akwa przerybi.

RE: zjedz gupika - pożeracza narybku szukam - bumboo - 24.03.2008

To może faktycznie wpuść jakąś rybę, nie wiem, co mógłbym Ci poradzić. Mam ten sam problem z pyszczkami, rozmnażają się w zastraszającym tępie i niech ktoś mi powie, co miałbym tam wpuścić,aby młode wyżarło, osobiście nie wiem i nie chcę wiedzieć heheTongueBig Grin

Fajnie jest mieć młode no ale trzeba by mieć akwa z milion litrów. To może załóżmy sklep zooWinkpozdro