RE: Krewetki warunki hodowlane. -
kahim - 26.11.2009
Krewetki światła nie potrzebują! Roślinki za to bez światla nie dadzą sobie rady. Krewetki żerują na mchach i roślinkach. Wniosek:
W krewetkarium potrzebujesz oświetlenia!
Ernest Minge - 26.11.2009
Mi pisali że 25l starczy ale nie jęste pewien bo to róznie ludzie piszą
bomboszek - 27.11.2009
Tak 25 litrów starczy jeżeli chodzi o krewetki karłowate.
don_ - 27.11.2009
Chciałem ponowić moje pytanie.Jakie warunki trzeba zapewnić małym krewetką?
Precyzując czy zostawić w małym akwarium ich matkę I czy potrzebują bardzo dobrze napowietrzoną
wodę?
bomboszek - 27.11.2009
don_ napisał(a):Chciałem ponowić moje pytanie.Jakie warunki trzeba zapewnić małym krewetką?
Precyzując czy zostawić w małym akwarium ich matkę I czy potrzebują bardzo dobrze napowietrzoną
wodę?
Matkę możesz wyłowić. Tak potrzebują dobrze natlenionej wody.
don_ - 27.11.2009
Dzięki.za odpowiedź.
mattoid - 27.11.2009
bomboszek napisał(a):Tak potrzebują dobrze natlenionej wody.
Rozwiń myśl. U mnie nie ma żadnego napowietrzania poza ruchem tafli wody i RC mają się dobrze, rozmnażają i czyszczą mech.
bomboszek - 27.11.2009
mattoid napisał(a):bomboszek napisał(a):Tak potrzebują dobrze natlenionej wody.
Rozwiń myśl. U mnie nie ma żadnego napowietrzania poza ruchem tafli wody i RC mają się dobrze, rozmnażają i czyszczą mech.
No właśnie o to chodzi, ruch tafli wody natlenia wodę. Jeżeli krewetki mają niedotlenioną wodę przybywają na górnych partiach zbiornika
Natka13 - 29.11.2009
Jeśli będzie napowietrzacz potrzebny jest filtr?Z tego filtra też wypływają bąbelki
bomboszek - 29.11.2009
Natka13 napisał(a):Jeśli będzie napowietrzacz potrzebny jest filtr?Z tego filtra też wypływają bąbelki
Bąbelki nie są potrzebne napowietrzanie odbywa się poprzez ruch tafli wody. Ja usiebie mam wyloty filtra tak poustawiane, żeby robiły jak największy ruch tafli