Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Krewetki warunki hodowlane. - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Krewetki w akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Temat: Krewetki warunki hodowlane. (/showthread.php?tid=6266)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Krewetki warunki hodowlane. - chodowca rybkow - 05.12.2009

Dostałam w sklepie ok.10 krewetek RC. Dałam im akwarium 8l z jaskiniami z kamieni, liśćmi dębu i wątrobowcem. Woda jest z innego akwarium. Czy to dla nich dobre warunki?

ps. Jedna kreweta nosi jajeczka, takie zielone.

RE: Krewetki warunki hodowlane. - bomboszek - 05.12.2009

Daj im jeszcze trochę roślin.

RE: Krewetki warunki hodowlane. - Melis - 05.12.2009

Może mi ktoś podpowiedzieć , mam akwarium 40litrów i nie wiem czy mogę w nim umieścić krewetki Amano lubię te krewetki i chciała bym je hodować tylko jeden problem muszę je umieścić je z innymi rybami : kiryski , gupiki , małe molinezje , małe gupiki , glonojad . Czy mogę je tak trzymać nic im się nie stanie ? Zgóry dziękuje za pomoc Smile

RE: Krewetki warunki hodowlane. - bomboszek - 05.12.2009

Możesz wpuścić, ale molinezje jak podrosną muszą zniknąc.

RE: Krewetki warunki hodowlane. - Melis - 09.12.2009

Dzięki Smile

RE: Krewetki warunki hodowlane. - emiloos - 09.12.2009

Glonojad też nie jest odpowiedni do tego litrażu.

RE: Krewetki warunki hodowlane. - chodowca rybkow - 09.12.2009

Akwarium mi przeciekało i musiałam przełożyć krewetki do 5l słoika.Sad Nie ma tam dużo miejsca, ale cieszą się z nowego domku (sprzedawca trzymał je w strasznych warunkach). Problem w tym, ze kiedy włożyłam tam kamyczki, listki dębu i jedyną roślinkę było trochę ciasno. Chciałabym dać tam jakąś małą roślinkę nie potrzebującą podłoża albo mech. Co mi radzicie? (przypominam, mam bardzo mało miejsca)

A i prosiłabym o cenę. Za odpowiedzi z góry dziękuje.Smile

RE: Krewetki warunki hodowlane. - bomboszek - 09.12.2009

Stwórz im jak najszybciej dobre warunki, daj np. do gotnika ale kotnik muisz czymś przykryć po będą wychodzić. Kup im jakieś akwarium 15-25 litrów. Grzałaka nie jest potrzebna, pamiętaj że najważniejsza jest dobra filtracja.

RE: Krewetki warunki hodowlane. - chodowca rybkow - 10.12.2009

Ale moje krewety czuja się w słoiku lepiej, niż w akwarium (policzyłam sobie i się okazało, ze w akwa mieści się 6l). Nie chce ich stresować przeprowadzka, bo naprawdę maja tam dobrze - wpuściłam je wieczorem, a już rano zaczęły się wybarwiać. Zresztą na akwarium mam mało miejsca - 16cm x 31. Słoik stoi na moim biurku, ale niedługo stad zniknie. Nie ma pokrywy, bo nie zamierzają uciekać. Świecę im lampka z biurka. Nie rozumiem, po co mam kupować to akwa, skoro dobrze się tam czuja. A jak będzie ich za dużo, to dam trochę do molinezji, gopików i mieczyków.

A jak mam kupić to akwa, to ile litrów się zmieści?

Bomboszek nie obras się, ze Cie nie posłuchałam, ale widzę, ze są zadowolone.

RE: Krewetki warunki hodowlane. - HELL BOY - 11.12.2009

Witam mam pytanie a mianowicie, chodzi mi o krewetki: "Orange" w końcu u mnie w sklepie są jakiekolwiek krewetki są to te osobniki mają 1-2cm. Są po 6 zł. I tu mam pytanie czy mogę kupić pare krewetek do mojego akwarium 63l. Filtr - Aquael Fan 1 Plus, Temperatura 26stopni, ozdoby korzeń, kokosy. Rośliny: kabomba, moczarka kanadyjska, anubias, nurzeniec i dojdzie bacopa i trochę mchu. Obsada: 4 kirysek spiżowy, 2 p ramireza, 1 bojownik,. Na początek może bym kupił 1 krewetkę, a potem kilka jak ta jedna się uchowa? Wink