RE: Krewetki warunki hodowlane. -
Maciej_krakow - 11.12.2009
ja nie widzę przeciwwskazań
HELL BOY - 12.12.2009
a więc tak, kupiłem 2 krewetki, jedna mniejsza, druga większa, bojownik się nie interesował, tylko ramirezki pare razy "powąchały" krewecie, i zostawiły, ale mniejsza wyskoczyła z akwa, tzn wyskoczyła i do pokrywy się "przykleiła" i dead;;/ a druga ma się dobrze.
chodowca rybkow - 16.12.2009
Wczoraj zobaczyłam w akwarium malutka krewetkę.

Ma ok. 3mm i jest przezroczysta. Ale jest tylko 1, a starsze krewety są bardzo duże i nie wiem, czy mała dopcha się do jedzonka i czego urodziła się tylko 1. Co się stało z reszta?

Bo duże na pewno ich nie zjadły, a w akwarium są tylko krewetki RC i kilka małych ślimaczków.
bomboszek - 16.12.2009
Na pewno się pochowały, przechodzą wylinkę. Po tygodniu zobaczysz wszystkie krewetki. Ale tak ogólnie to dzień po dniu będziesz widział ich coraz więcej. One na początku nie jedzą jedzenia dorosłych krewetek tylko szperają w meszkach, podłożu.
chodowca rybkow - 19.12.2009
Ale ja nie mam mchów, tylko wątrobowiec. Wczoraj zobaczyłam kilka małych,

ale dzisiaj znowu się pochowały.

Widziałam tylko 2. Mam kupić im jakiś mech? Bo jest tam mało miejsca, a jest im dobrze w listkach dębu i musiałabym trochę wyrzucić.
Narybek - 19.12.2009
A jam am takie pytanie - czy krewetki 'orange' mogą w spokoju egzystowac wraz z parką ramirezek? Ramirezki nie bedą podsubywać krewetek?
kahim - 19.12.2009
Ramirezki bardzo chętnie poskubią krewetki. Nie ryzykowalabym na twoim miejscu
Narybek - 19.12.2009
Hmmm.. A gdyby przy kupnie ramirezki były naprawdę młode, to dałoby radę je jakoś przyzwyczaić do krewetek? W sumie nawet parę postów wyżej jest opisany przypadek, gdy ramirezy tylko 'powąchały' krewetki
bomboszek - 20.12.2009
Zależy od charakteru rybki, możesz spróbować.
kahim - 20.12.2009
Zapewne duzo zalezy od samego charakterku konkretnej ramirezki. U mnie w jednym akwarium bojownik żyje z krrewetkmi, w drugim bojownik poodgryzał główki krewetkom :/ Myślę że żeby sie przekonać trzeba zaryzykować. O ile masz czas, pieniądze i mocne nerwy

Pozdrawiam