RE: Żółwiowe akwarium 13 l dla karlików, brak sprzętu -
kacperkrzyz - 13.03.2010
Nie podważajmy jej zdania, w końcu ma 6 z biologi...
Każde stworzenie które hodujesz w akwarium potrzebuje filtra, myślisz że jak ci narobi taka żaba w akwarium to co?Ma pływać w tym?Zatruje się amoniakiem i azotynami.A bakterie które żyły by w filtrze gdybyś go miała przerobiły by ci to na nieszkodliwe związki.
Tak przy okazji to wszystko żyje bez filtra, tylko zastanówmy się ile czasu i jakim kosztem na zdrowiu.
Kesi - 13.03.2010
Ta żaba co to niby ją kupiłaś już pół roku temu to w czym żyła ?
To nie jest coś co można nazwać akwarium, równie dobrze mogły by pływać w misce.
Eryk1998 - 13.03.2010
To jest znęcanie sie nad zwierzętami. Najpierw kupujesz sprzęt a następnie zwierzę.
P.S jedź do najbliższego akwarystycznego sklepu i albo je oddaj albo kup im podłoże,
filtr,korzeń i rośliny .
Flavia - 13.03.2010
alexa416 napisał(a):Jak rozpoznać płeć żabki Karlika szponiastego?
W tym akwa to one Ci się nie rozmnożą.
Widzim - 14.03.2010
lampki nawet nie masz postaraj się i posprzątaj koło akwarium bo psuje efekt . Widzę że na ciebie krzyczą to ja będę łagodny daj tło najlepiej czarne , żaby uwielbiają kryjówki. Nie dawaj roślin bo ci wykopią i wydasz kasę na marno
Zdrówko a i zrób pokrywę ze szkła i przyklej do ściany akwarium szybę żeby miały gdzie wyjść.
alexa416 - 14.03.2010
Jesteście jak moi starzy bo zawsze się czepią.
kacperkrzyz - 14.03.2010
Bo najpierw się czyta o warunkach jakie potrzebują zwierzęta a potem się kupuje.Jak byś nie męczyła to by się nie było czego czepiać.
Kaef - 14.03.2010
Widzim napisał(a):lampki nawet nie masz postaraj się i posprzątaj koło akwarium bo psuje efekt . Widzę że na ciebie krzyczą to ja będę łagodny daj tło najlepiej czarne , żaby uwielbiają kryjówki. Nie dawaj roślin bo ci wykopią i wydasz kasę na marno
Zdrówko a i zrób pokrywę ze szkła i przyklej do ściany akwarium szybę żeby miały gdzie wyjść.
Z takimi radami to możesz odpuścić. Karlik wykopuje rośliny?? dobre

Szybę, tjaa... Karliki nie opuszczają wody.
Zagospodaruj normalnie akwarium, z całym osprzętem, żwirem, roślinami i wtedy nikt się nie będzie czepiał.
Rozmnażanie się Żabek. -
alexa416 - 14.03.2010
Mam taki problem.Moja
żaba samiec ciągle siada na moja samiczk
ę. Ona nie chce i zaczyna go bić. Czy to normalne?
To ja kupiłam nowe akwa
rium z wyposażeniem niedługo dam foty.
Yacek - 15.03.2010
Kaef napisał(a):Zagospodaruj normalnie akwarium, z całym osprzętem, żwirem, roślinami i wtedy nikt się nie będzie czepiał.
Co? filtry i rośliny są potrzebne żabkom? to nie wystarczy je tylko kochać?