RE: [200L - ogolne] Prosze o pomoc. -
666PJ - 14.08.2010
Dwie odmiany neonów jak najbardziej tak, aczkolwiek moim zdaniem lepiej wygląda stado w jednym kolorze. Do gupików nic nie mam - osobiście bardziej lubię mieczyki, ale to Twoje akwarium więc te 2 parki mieczyków można zamienić na 2 parki gupików.
Otoski występują w wielu odmianach barwnych, ale zapoznaj się z ich kształtem
Albo mi się wydaje albo nie masz grzałki!!!
Pozdrawiam!
davvid - 14.08.2010
(14.08.2010, 00:07)666PJ napisał(a): Dwie odmiany neonów jak najbardziej tak, aczkolwiek moim zdaniem lepiej wygląda stado w jednym kolorze. Do gupików nic nie mam - osobiście bardziej lubię mieczyki, ale to Twoje akwarium więc te 2 parki mieczyków można zamienić na 2 parki gupików.
Otoski występują w wielu odmianach barwnych, ale zapoznaj się z ich kształtem

Albo mi się wydaje albo nie masz grzałki!!!
Pozdrawiam!
A co powiesz na mieczyki i gupiki razem?
Grzelka miałem do dzisiaj, dzisiaj ją na chwilę włączyłem żeby temperaturę podnieść i potem patrze a tu grzałka pęknięta. Nie mam pojęcia w jaki sposób i czemu tak się stało, mam druga nowa ale nie chce jej narazie wkładać, jutro pojadę z ta grzałką co się popsuła zobaczę co mi w sklepie powiedzą, może mi nową dadzą

jak nie to będę musiał z tej drugiej skorzystać.
A... i czy ten Otosek to jest jakaś odmiana glonojada?
666PJ - 14.08.2010
No mieczyki i gupiki?... No w końcu masz 200l

Radziłbym jednak pamiętać aby kupić mieczyki alvareza(do 8cm) lub pigmejowate (choć te są strasznie ciężko dostępne - do 4cm), gdyż hellera rośnie do kilkunastu centymetrów i straaasznie brudzi. Tyle, że możesz mieć problem z potomstwem - a to gupik skubnie małego mieczyka, a to na odwrót. Ale - da radę!
Grzałkę proponuje włożyć jak najszybciej dla roślin. Po za tym lepiej niech pęknie teraz, niż przy rybach! Mam nadzieję, że grzałka jest wyposażona w termostat.
Otoski zalicza się do glonojadów.
davvid - 14.08.2010
Tak, tak grzałka jak najbardziej jest z termostatem. Wiec proponujesz mi włożyć tą drugą grzałkę?
Kurde chciałbym jakoś wykorzystać te 200L, ale jakoś narazie nie mam pomysłów... tutaj na forum podglądam różne akwa, ze w nie które nawet się nie chce wierzyć, ze to prawdziwe.
P.S aż 6 glonojadów jest mi potrzebnych ? :O
666PJ - 14.08.2010
Te glonojady (otoski) to ryby stadne i rosną do 6cm. Jedzą glony - czyszczą akwarium. 6 szt. będzie w sam raz
Jeżeli grzałka ma termostat to wyśmienicie - chlup ją do wody!

Tylko ile ma Watt?
Pysia - 14.08.2010
Oj powolutku....
Nie tak. Nie tak szybko. Nie na wariata. Chcesz mieć ładne o akwarium i ciekawe to powoli
Na razie masz pole manewru, bo baniak jakby pusty

Jak zaszalejesz to juz beda nici
Pooglądaj najpierw takie baniaki. Popatrz który Ci sie spodoba. Popytaj.
666PJ - 14.08.2010
Przecież On dopiero planuje
Co do wystroju - korzeń, dużo roślin i akwarium wygląda jak bajka!!!
davvid - 14.08.2010
(14.08.2010, 00:42)666PJ napisał(a): Jeżeli grzałka ma termostat to wyśmienicie - chlup ją do wody! 
Tylko ile ma Watt?
Też 200W
666PJ - 14.08.2010
Czyli grzałka OK.
Podsumuj teraz obsadę, aby poddać ją naszej bezlitosnej krytyce!
davvid - 14.08.2010
(14.08.2010, 00:43)Pysia napisał(a): Oj powolutku....
Nie tak. Nie tak szybko. Nie na wariata. Chcesz mieć ładne o akwarium i ciekawe to powoli
Na razie masz pole manewru, bo baniak jakby pusty
Jak zaszalejesz to juz beda nici
Pooglądaj najpierw takie baniaki. Popatrz który Ci sie spodoba. Popytaj.
Już tyle się na oglądałem że zgłupiałem, haha. Tak się napaliłem że jutro bez zoologicznego się nie obejdzie. Jadę kupić jakieś ciekawe korzenie, i dokupić parę roślinek. Tylko jeszcze nie wiem jakie... potrzebuje coś co mi się łatwo u hoduje na początek, i w miar szybko.
(14.08.2010, 00:48)666PJ napisał(a): Podsumuj teraz obsadę, aby poddać ją naszej bezlitosnej krytyce!
Nad tym jeszcze się nieustannie zastanawiam, ale jeszcze mam mętlik w głowie. Jutro może coś zadecyduje. Jak wybiorę to poinformuje, ok ?