RE: pomozcie zdychajace rybki -
biniutomek - 30.12.2010
no dzięki samolocik przede wszystkim mam po to aby rybki miały gdzie się schować obecnie gniazdo w nim maja barwniaki bo strasznie go bronią i już wykopały obok niego pod kamieniem dołek bo przeniesienia ikry wiec myślę ze go zostawię obecnie poszukuje jakiegoś fajnego korzenia którego obsadzę mchem i jeszcze szukam jakiegoś nerkowca wiec mała przebudowa będzie a co do bakterii to dodalem je przy starcie dwa miesiące temu czy możne mam ich dodać??
elekmc - 30.12.2010
A no to teraz ja się zamieszałem. Zbiornik ma już 2 miesiące to powinien już być dawno dojrzały... Jeśli wykazuje ci w testach No2 to znaczy że filtracja coś niedomaga. Filtr powinien przerabiać groźne związki no2 na no3 które po części pobierane są przez rośliny a po części redukowane są przez podmianki. Nie czyścisz chyba filtrów pod wodą kranową? Możliwe że te testy masz paskowe i wyniki są do niczego.
biniutomek - 30.12.2010
nie nie czyszczeich pod kranówką wlaśnie robie podmianke jakichś 40% woda kranowa stala 24 godziny uzdatniona aqua safe z tetry po podmiance zrobie test i napisze co wyszlo
no2 - 0
no3 - okolo 50
gh - 15
kh - 6
ph - 6,8-7,2
ci2 - 0
i co sadzicie??
elekmc - 30.12.2010
Testy są paskowe? Po podmiance No3=50??? jest za wysokie. Dla wrażliwych ryb powinien on być około 10.
biniutomek - 30.12.2010
tak paskowe no3 jest około 50 możliwe ze się zmniejszy??
odbiegając od tematu moje barwniki czerwonobzrzuche właśnie złożyli ikrę jak myślisz czy wychowają coś o ogólnym?? jak zaranie nic nie możne się zbliżyć do ich gniazda
top2107 - 31.12.2010
szczerzę mówiąc to masz zbytnio pomieszaną obsadę, a jeżeli padły ci ryby i jeszcze tyle masz to akwa było przerybione i twierdzę , że nadal masz zbyt dużo ryb.
biniutomek - 31.12.2010
no nic to zmniejszę obsadę i zobaczę co będzie dalej
Ankaka - 31.12.2010
MOJA RYBKA DANIO JEST CHORA, CO TO JEST?? JAK JĄ ULECZYĆ, CZY JEST DLA NIEJ RATUNEK??!!CZY JĄ ODSEPAROWAĆ ŻEBY INNYCH NIE ZARAŻAŁA??!!
Jest ona od ogona blada, płetwy ogonowej prawie wcale nie ma, dlatego nie umie pływać, BOJE SIĘ ŻE ZDECHNIE. Jest to danio kropkowane zwykłe(szare). Mam oprócz niej 3 danio...
Ma to coś od dzisiaj( dzisiaj zauważyłam) temperatura w akwa 24C`
top2107 - 31.12.2010
(31.12.2010, 19:16)Ankaka napisał(a): MOJA RYBKA DANIO JEST CHORA, CO TO JEST?? JAK JĄ ULECZYĆ, CZY JEST DLA NIEJ RATUNEK??!!CZY JĄ ODSEPAROWAĆ ŻEBY INNYCH NIE ZARAŻAŁA??!!
Jest ona od ogona blada, płetwy ogonowej prawie wcale nie ma, dlatego nie umie pływać, BOJE SIĘ ŻE ZDECHNIE. Jest to danio kropkowane zwykłe(szare). Mam oprócz niej 3 danio...
Ma to coś od dzisiaj( dzisiaj zauważyłam) temperatura w akwa 24C`
Daj fotkę i inne parametry dostępne w regulaminie działu
High Rated IT Service Support Guide -
FrankJScott - 20.11.2025
To the man asking about service provider security issues, tech security, compliance security, it security concept, voip security, endpoint protection management, it security solutions company, vulnerability mgmt, managing infrastructure, network vulnerability, I highly recommend this
find about disaster recovery planning vancouver forum or firewall in business, data security for cloud computing, it security as a service, endpoint managed services, technology security, network security in networking, 8 security, tools for network security, it security for small business, endpoint security management, alongside all this
listen to this podcast for cybersecurity services richmond blog not to mention cybersecurity access control, compliance security, vulnerability as a service, needs for security, endpoint managed services, cybersecurity vancouver, vulnerability mgmt, security it solutions, it cybersecurity training, microsoft 365 cybersecurity, alongside all this
our website about business IT services vancouver details which is also great. Also, have a look at this
awesome IT support coquitlam info which is worth considering with cybersecurity professional services, it access control, access controls systems, business managed it, microsoft 365 cybersecurity, cloud hosted firewall, learn computer security, secure at work, small office firewall, cybersecurity managed services, which is worth considering with this
do you agree about access control installers burnaby url alongside all service provider security, it security services, services network security, security cloud computing, protected network,
my latest blog post on which is worth considering with network security, fire wall, into security, security in a company, security endpoint security, for good measure. Check more @
High Rated Tech & IT Recruitment Blog d19177d