RE: Obsada 160L -
Seoo - 03.05.2011
Kakadu jest bardzo terytorialną rybą,więc trzymanie 4 szt na 100x40cm nie jest dobrym rozwiązaniem.
Proponuję wybrać sobie albo piskorki albo otoski.Nie ma potrzeby obydwóch trzymania.
A ryby ławicowe są doskonałym uzupełnieniem każdej obsady.Poza tym jest wiele bardzo ładnych i przede wszystkim są bardzo kolorowych ryb.
Bonio03 - 05.05.2011
Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi i uwagi, na prawdę pomogły.
Wg mnie temat można zamknąć.
wisnia0384 - 05.05.2011
(05.05.2011, 08:12)Bonio03 napisał(a): Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi i uwagi, na prawdę pomogły.
Wg mnie temat można zamknąć.
To pochwal się, na co się zdecydowałeś
Bonio03 - 05.05.2011
Zdecydowałem się na:
1+3x mozaikowy
1+2/3x kakadu (seoo sugeruje że 4 to za dużo, a jestem pewny, że ma pojęcie większe niż ja o tych rybach więc prawdopodobnie będzie 1+2)
no i chciałem
6x otosek
10x piskorek
ale seoo napisał, że nie ma potrzeby trzymania obydwóch co mnie trochę dziwi jako, że ryby te żywią się czym innym i "robią" co innego w akwarium.
wisnia0384 - 05.05.2011
(05.05.2011, 14:31)Bonio03 napisał(a): Zdecydowałem się na:
1+3x mozaikowy
1+2/3x kakadu (seoo sugeruje że 4 to za dużo, a jestem pewny, że ma pojęcie większe niż ja o tych rybach więc prawdopodobnie będzie 1+2)
no i chciałem
6x otosek
10x piskorek
ale seoo napisał, że nie ma potrzeby trzymania obydwóch co mnie trochę dziwi jako, że ryby te żywią się czym innym i "robią" co innego w akwarium.
A jaki przewidujesz lub już posiadasz fitr?
Jak będzie duża nadfiltracja to spokojnie będziesz mógł te piskorki wrzucić. Otosek to nie jest typowo denna ryba i w drogę piskorkom wchodzić nie powinna. Więcej obaw mam co do połączenia kakadu vs piskorek

Ale kakadu i otoski musisz wpuścić później, jak akwarium będzie ustabilizowane kompletnie i konkretnie zarośnięte roślinami które mają ogromny wpływ na zbiornik.
Taka moja rada. Inni mogą się co do piskorków nie zgodzić ale ja zawsze byłem zwolennikiem lekkiego przerybienia przy skutecznej filtracji

A z kakadu to zacznij od 1+2.
Bonio03 - 07.05.2011
Już mi ktoś wyżej wspominał o tym późniejszym wpuszczeniu kakadu i otosków, ale nie chce mi się szukać

A czemu piskorki miałyby wadzić kakadu ? Co prawda początkujący nie jestem w akwarystyce ale jakoś zaawansowany też nie więc pytam.
Piskorki są spokojnymi (w sensie nie agresywnymi) rybami dennymi potrzebującymi piasku do zakopywania się a kakadu (chyba) przydennymi potrzebującymi stałych kryjówek typu kokos.
Wiem, że to już jest odbieganie od tematu, ale skoro kolega wiśnia już wysunął taką wątpliwość to pytam.
---
Filtracji nie pamiętam a obecnie jestem na przedłużonej majówce więc nie sprawdzę.
wisnia0384 - 07.05.2011
(07.05.2011, 14:05)Bonio03 napisał(a): Już mi ktoś wyżej wspominał o tym późniejszym wpuszczeniu kakadu i otosków, ale nie chce mi się szukać 
A czemu piskorki miałyby wadzić kakadu ? Co prawda początkujący nie jestem w akwarystyce ale jakoś zaawansowany też nie więc pytam.
Piskorki są spokojnymi (w sensie nie agresywnymi) rybami dennymi potrzebującymi piasku do zakopywania się a kakadu (chyba) przydennymi potrzebującymi stałych kryjówek typu kokos.
Wiem, że to już jest odbieganie od tematu, ale skoro kolega wiśnia już wysunął taką wątpliwość to pytam.
---
Filtracji nie pamiętam a obecnie jestem na przedłużonej majówce więc nie sprawdzę.
Na Apisto.pl popytaj, ale tam to na bank będą krzyczeć na mieszanie biotopów

i naprostują Ciebie na Płd. Amerykę
Great Tesla Accessories Info -
FrankJScott - 25.06.2025
To the guy inquiring about model y steering wheel, 2025 tesla, tesla model y getting started, tesla 3 yoke, tesla dashboard accessories, tesla model 3 yoke steering, car cover tesla model y, tesla model x phone holder, tesla model y things to know, interior tesla model y, I highly suggest this
awesome Tesla assessory forum or model s compared to model 3, bad things about tesla model 3, model 3 wheel upgrade, tesla rim model 3, tesla performance model 3 for sale, model 3 screen, best deal on tesla model 3, all new model 3, tesla y and x, tesla 2024 model 3, bearing in mind this
updated Tesla assessory forum bearing in mind tesla model y new model, model y add ons, tesla ipsilon, tesla model 3 yoke steering, tesla must haves, tesla model 3 s, car cover for tesla model y, price of a new tesla model 3, difference between model y and model 3, tesla accessories shop, alongside all this
view website for Tesla assessory site which is also great. Also, have a look at this
do you agree on Tesla assessory info which is worth considering with model 3 model y, tesla model 3 center console cover, performance tesla y, tesla model y description, all new tesla model 3, tesla model 3 steering yoke, all black tesla 3, tesla model y sold out, tesla model 3 carbon fiber steering wheel, carbon fiber tesla, and don't forget this
killer deal about Tesla assessory info and don't forget tesla model y must have accessories, different tesla model 3, tesla steering wheel plaid, tesla model y interior upgrades, base model tesla model 3,
consultant for bearing in mind tesla 3 tesla y, tesla shopping, tesla car upgrades, model 3 sport, a tesla model, for good measure. Check more @
Excellent Healthy Nutrition Supplement Site 6de0d7e