RE: 300L Obsada PILNE !!!! -
OKO50 - 23.11.2009
Niech mnie ktoś poprawi w razie czego ale skalarów bym dał ze 3 pary, do tego może jakąś małą ławicę - gdzieś czytałem, że ponoś skalary ładnie z hokejówkami wyglądają i żyją, więc może ze 20 hokejówek, jakieś kiryski do tego z 8 sztuk i kilka kosiarek
O paletkach się nie wypowiadam bo to wyższa szkoła jazdy - nie dla mnie
patkagaw - 23.11.2009
Kirysków nie chce miałam i nie byłam zadowolona jakoś ;/ skalary hmm niby teraz je mam ale jakoś nic się nie dzieje akwarium ma być w stylu BW ale nie jestem przekonana do tej herbatki (wody) a co do hokejówek to nie wiem jakoś nie lubię stadnych ryb.
apri cort - 23.11.2009
No to para pielęgnic niebieskołuskich.
bercia289 - 23.11.2009
duchy to ryby stadne 300l na nie to za mało(50cm osiągają) pojedyńcze sztuki sa bardzo agresywne.
Ja mam skalary i w akwa jest cały czas ruch
Pierrot - 24.11.2009
Ameryka Środkowa:
- Meeka
- Sajica
- Zebra
- Ellioti
Ameryka Południowa:
- Skalary Pterophyllum
- Pielęgnica skośnopręga
- Ziemiojady (np. Red Tapajos)
To tak na szybko.
Oczywiście w zależności od tego co Ci się spodoba trzeba zastanowić się ile ryb danego gatunku i co do tego jeśli w ogóle

300L to też fajny litraż na Tanganikę lub Malawi, a i gurami (dwuplamy lub marmurkowy) też by fajnie z dodatkami się prezentował.
BaRaNeK - 24.11.2009
bercia289 napisał(a):duchy to ryby stadne 300l na nie to za mało(50cm osiągają) pojedyńcze sztuki sa bardzo agresywne.
Ja mam skalary i w akwa jest cały czas ruch
Masakra... Czytałeś kiedyś coś o Duchach Amazońskich?

Rybym mają zmysł elektrolokacji, dlatego można trzymać tylko i wyłącznie jednego osobnika!! A litraż, wystarczający na Ducha. Minimum to ponad 200l.
kolcubuch - 24.11.2009
Ja proponuję parę ellioti i np. 2-3 pary skalara. Do tego jeszcze jakieś pływające coś
patkagaw - 24.11.2009
Wpadłam na pomysł czyli piranie (czerwonobrzuche) bardzo ładne

ile sztuk można ?? i jakie wymaganie mają no i czy jakieś inne ryby przeżyją przy nich ?? i jakie dekoracje można ?
bercia289 - 25.11.2009
Też o nich czytałam. one tę zdolność wykorzystują do polowania
Jaka obsada zeby bylo bardzo kolorowo? 300 l -
cerusyt - 29.11.2009
Witam, zawsze marzylo mi sie akwrium morskie ale niestety bidnawo u mnie wiec zakladam slodkowodne ale chcialbym zeby bylo kolorowo jak w morskim, piszcie jakie znacie najbardziej kolorowe ryby ktore mogly by w nim zamieszkac. Pozdrawiam
Nazwa tematu została poprawiona.
Zakładając temat w dziale obsad podajemy litraż.
Nie myl znaku zapytania z wykrzyknikiem.
Kejdi