RE: Krewetki warunki hodowlane. -
BOYAR - 20.01.2010
Jesli chodzi o obawe ze ta grzalka bez termostatu przegrzewa wode to nalezy to wykluczyc - testowalem na niej oraz na wersji z regulacja i termostatem - nawet skrecona na mininum, po calym dniu woda miala ok 29 stopni - to kwestia oswietlenia ktore za mocno nagrzewa ten zbiorniczek. Roznice bede mogl zaobserwowac w niedziele gdyz w sobote bede podmienial zarowke na oswietlenie diodowe i wtedy okaze sie czy to byla kwestia za mocnego oswietlenia - dam znac.
Jesli pozbede sie mocnego oswietlenia, wtedy grzalka moze sie okazac potrzebna (chyba?) porobie testy po zmianie oswietlania.
Jesli wszystko bedzie ok to w niedziele mam zamiar wpuscic pierwsze krewetki - red.
Roslinek nie chce sadzic, poniewaz zbiornik pelni rowniez role kotnika i pozniej moga one utrudnia wyjecie rybek z wody
Dziekuje za odpowiedzi.
BaNaNeK - 22.01.2010
A czym karmic krewety? ;>
Krewetki -
eX-MoD - 30.01.2010
witam,
mam kilka pytań
1 pyt. do ile cm rosną "red cherry"
2 pyt. czy potrzebują filtra ??
RE: Krewetki -
Flavia - 30.01.2010
Filtra potrzebują.
mikem - 30.01.2010
Krewcie są bardzo wrażliwe na niekorzystne zmiany w składzie wody - co za tym idzie, bez filtra ani róż
Locko - 30.01.2010
eX-MoD napisał(a):do ile cm rosną "red cherry"
Samce do 2,5 a samice do 3cm.
uwe - 05.02.2010
Witam!!!! Czy ma ktoś na sprzedaż krewetki Biene, Blue Tiger, White Pearl, Hummel, Tiger, Simoni.Jeżeli tak to prosze o kontakt na gg 3165135. Jestem z Gdyni akwarium zajmuje się od 17 lat.Na krewetki przeznaczyłem 112 l zbiornik.Obecnie mam 10 szt.Red Chery i 3 szt.Amano i sporo roslinności.Z góry dzięki za odpowiedź!
michalloft - 05.02.2010
Bardzo prosze
http://allegro.pl/listing/search.php?string=krewetki&from_showcat=1&category=5336
uwe - 05.02.2010
Dzieki!!Ale bardziej chodzi mi oto,że może ktoś z forum ma nadmiar i mieszka blisko Gdyni.Za oknem widać co się dzieje,więc jak na tę pore roku allegro chyba nie za bardzo!!
fretka1987 - 09.02.2010
Witam!
Mam akwarium 54l a w nim: neony czewone, innesa, gupiki, bojownika (przybłędę) i 2 molinezje
miałam tez 2 krewetki amano
Miałam, bo na drugi dzień od kupna znalazłam obie martwe.
Czy ktoś wie dlaczego tak się stalo?
Wcześniej (czyli 1 dzień) śmigały po akwarium i wydawało mi się, że będzie im tam dobrze...