RE: Pomoc w uporządkowaniu zbiornika [200L] -
Malutki - 06.03.2011
Roślinki jakieś są całkiem fajnie jest, ale jak dojdą roślinki i jeszcze urosną, to będzie jeszcze lepiej.
Te skalarki to chyba dopóki nie urosną to tyle. Bo chyba nie powiesz, że masz zamiar 2/3parki skalarów w 200l trzymać ?
davvid - 06.03.2011
(06.03.2011, 19:02)Malutki napisał(a): Te skalarki to chyba dopóki nie urosną to tyle. Bo chyba nie powiesz, że masz zamiar 2/3parki skalarów w 200l trzymać ? 
Myślałem, że 2 parki mogą być w 200l?
p.s Ile te skalarki mogą mieć? 6 miesięcy?
davvid - 10.03.2011
Witam.
Nastąpiło parę zmian w zbiorniku. Dzisiaj doszły roślinki, i kupiłem zewnętrzny filtr Fluval 405 (jeszcze nie jest uruchoniony, ponieważ muszę dokupić gąbki)
Na dzień dzisiejszy zbiornik wygląda tak. W sobotę postaram się poprzesadzać roślinki, ponieważ nie bardzo mi się to wszystko podoba. Lecz jednak postanowiłem wstawić fotki i 'posłuchać' waszych wypowiedzi.
Pozdrawiam.
kkm - 10.03.2011
(10.03.2011, 23:01)davvid napisał(a): Witam.
Nastąpiło parę zmian w zbiorniku. Dzisiaj doszły roślinki, i kupiłem zewnętrzny filtr Fluval 405 (jeszcze nie jest uruchoniony, ponieważ muszę dokupić gąbki)
Na dzień dzisiejszy zbiornik wygląda tak. W sobotę postaram się poprzesadzać roślinki, ponieważ nie bardzo mi się to wszystko podoba. Lecz jednak postanowiłem wstawić fotki i 'posłuchać' waszych wypowiedzi.
Pozdrawiam.
według mnie nie wygląda źle

możesz sobie poczytać jeszcze różne ciekawe
artykuły gdzie dowiesz się dużo ciekawych rzeczy.
davvid - 10.03.2011
(10.03.2011, 23:48)kkm napisał(a): według mnie nie wygląda źle
możesz sobie poczytać jeszcze różne ciekawe artykuły gdzie dowiesz się dużo ciekawych rzeczy.
Dzięki za link.
P.S Jakieś propozycje co zrobić z nurzańcem? Nie podoba mi się tak jak jest teraz.
Malutki - 11.03.2011
Chodzi Ci o to, że nie chcesz mieć takiej ściany z Nurzańca ?
Nie wiem jakiej wielkości są dokładnie te Skalarki , ale tak myślę, że z 6-8 miesięcy mogą mieć.
davvid - 11.03.2011
(11.03.2011, 00:23)Malutki napisał(a): Chodzi Ci o to, że nie chcesz mieć takiej ściany z Nurzańca ?
Nie wiem jakiej wielkości są dokładnie te Skalarki , ale tak myślę, że z 6-8 miesięcy mogą mieć.
No nie wiem właśnie... u kogoś mi się podoba, ale u mnie wydaje mi się, że jest 'bałagan' w akwa jak on jest na tylnej szybie, co jeszcze mógłbym z nim zrobić?
akwa1139 - 12.03.2011
super akwarium zazdroszcze ci

ja to mam do tego pecha bo nawet klatki chomiczej mam najbrzydszą ciagle do niej kombinuje i nici..
nurzaniec wygląda super!
davvid - 13.03.2011
Dzięki za mile słowa. Lecz jednak jutro będę coś 'kombinował' w akwa bo ten nurzaniec coś mi nie pasuje...
no i kabomba musi iść bardziej na tył.
Pozdrawiam.
davvid - 14.03.2011
Witam. Coś mi się w tym moim akwa nie widziało, roślinki jakoś mi nie pasowały i się dzisiaj popołudniu wziąłem do roboty. A oto tego efekty:
Flora:
- Sagittaria subulata (strzalka)
- Vallisneria americana (nurzaniec olbrzymi)
- Anubias Nana (anubias)
- Alisma (zabienica)
- Cladophora (gałęzatka)
- Ceratopteris cornuta
- Limnophila sessiliflora (limnofilia bezszypułkowa)
- Cabomba caroliniana (kabomba karolińska)
Doszły jeszcze rybki, na tą chwile w zbiorniku jest:
- 10 małych skalarów (do czasu kiedy się nie dobiorą w parki)
- 20 Neonków
- 4 Kiryski
- 1 Zbrojnik Niebieski
Czekam na komentarze.
Pozdrawiam.