Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Żółwiowe akwarium 13 l dla karlików, brak sprzętu, rozmnażanie, karmienie itp. - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Krewetki w akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Temat: Żółwiowe akwarium 13 l dla karlików, brak sprzętu, rozmnażanie, karmienie itp. (/showthread.php?tid=18278)

1 2 3 4 5

RE: Żółwiowe akwarium 13 l dla karlików, brak sprzętu, rozmnażanie, karmienie itp. - Kesi - 15.03.2010

Ja sobie nie wyobrażam 6 osobników mających po 3-4 cm w 13l. Ciasnota straszna, nie mówiąc już o wodzie. To już by im lepiej w wiadrze było bo przynajmniej 20-30l by miały tej wody.
Jak ktoś lubi co 2-3 dni wodę zmieniać to proszę bardzo, ale ani przyjemności z widoku takiej klatki, ani z utrzymania tego mieć nie będzie. Dla żabek to minimum 25l, z odpowiednią filtracją i wystrojem.

Filtr - alexa416 - 22.03.2010

Jutro idę kupować filtr regulowany. Poczytałam trochę o tym i wyczytałam że są niezłe. Jakieś inne propozycje. Jakieś dobre firmy?

RE: Żółwiowe akwarium 13 l dla karlików, brak sprzętu, rozmnażanie, karmienie itp. - Kesi - 23.03.2010

Do jakiej kwoty ma być ten filtr ?

RE: Żółwiowe akwarium 13 l dla karlików, brak sprzętu, rozmnażanie, karmienie itp. - akwarystyk 030 - 23.03.2010

Ja polecam aqauel fan mini plus (nie wiem czy dobrze napisałem), miałem go w krewetkarium 22.5l i był dobry teraz mam go u żółwia w 160l wraz z jakimś innym filtrem do 200l.

RE: Żółwiowe akwarium 13 l dla karlików, brak sprzętu, rozmnażanie, karmienie itp. - kacperkrzyz - 23.03.2010

Zważając na poziom wody z filtrów wewnętrznych nie wiele dało by się zanurzyć.Aquael Fan mikro potrzebuje tylko 2,5cm wody ale będzie za słaby do tego akwa chyba.Kaskada za to nie sięgała by końcówką do tafli wody bo jest mało nalane.

Moje akwarium - alexa416 - 27.03.2010

SmileOto moje akwarium żółwiówka. Rozmiar 50cm x 30cm x 15 cm (długość x szerokość x wysokość). Zółwiówka jest dość niska. Mam w niej 2 karliki szponiaste czyli żabki akwariowe. Ma ona pojemność 20 l i to mi na razie wystarczy. (Jbc ja nie trzymam w niej żółwi jak nie którzy myślą. Big Grin

Zamek ceramiczny w akwarium z karlikami - alexa416 - 28.03.2010

Czy karliki szponiaste były by zainteresowane zamkiem ceramicznym. Pytam się bo nie chce niepotrzebnie wywalić kasy. SmileTu jest zdjęcie tego tak jakby koralowca z ceramiki którego chcę kupić.Rolleyes

Nazwa tematu została poprawiona.
Powinna opisywać problem.
Temat przeniesiony.
Kejdi

RE: Ceramika - Seoo - 28.03.2010

1.Nie ten dział!
2.Ceramika jest okropna!
3.Bardziej karlików będzie interesował jakiś łady korzeń.

RE: Zamek ceramiczny w akwarium z karlikami - lolo975 - 28.03.2010

Ty chcesz to coś kupić czy kupiłaś??
1000% lepiej spisuje się ładny korzonek

RE: Zamek ceramiczny w akwarium z karlikami - Flavia - 28.03.2010

Chłopcy, przecież Ona się zna, jest weterynarzem i jest bardziej doświadczona, bo skończyła studia.

Dziewczyno... Pomyśl przez chwilę głębiej i się zastanów czy nie lepiej byłoby oddać komuś te biedne żabki.