RE: [200L - ogolne] Prosze o pomoc. -
Pietruch - 14.08.2010
No jest dużo lepiej. Tylko pozbądź się tych sztucznych roślin. Ta z tyłu też jest sztuczna? Jeśli nie to na pewno nie jest akwariowa. To chyba dracena jest. Za jakiś czas ci zmarnieje. Kamienie zostaw. Później mogą się przydać. Obwiążesz je mchem albo wgłębką i będziesz mógł już coś z nich wymodelować, jakiś trawnik albo coś. Co do obsady, 200l to już nie tak mało. Na twoim miejscu nie marnował bym litrażu na tak pospolite żywródki. Z ciekawszych ryb (nie żyworodnych) mogę polecić tęczanki filigranowe, są baaardzo ładne.
Pozdrawiam
davvid - 14.08.2010
(14.08.2010, 18:57)Kondziu360 napisał(a): W miarę OK ale te kamienie, każdy inny, niezbyt się komponują 
Do wyrzucenia...
Te kamienie specjalnie wziąłem kolorowe żeby rozjaśniło... i bylo tak kolorowo

nie pasuja ?
Kondziu360 - 14.08.2010
Wyrzuć sztuczne rośliny bo to wiocha w takim akwarium...
Tak jak mówi Pietruch - jeśli będziesz okładać kamienie mchem to kilka zostaw, jeśli nie to JA bym je wyrzucił...
Co do obsady - na ten litraż można wymyślić ciekawsze rybki niż gupiki... Przemyśl to sobie
davvid - 14.08.2010
(14.08.2010, 19:03)Pietruch napisał(a): No jest dużo lepiej. Tylko pozbądź się tych sztucznych roślin. Ta z tyłu też jest sztuczna? Jeśli nie to na pewno nie jest akwariowa. To chyba dracena jest. Za jakiś czas ci zmarnieje.
Mówisz o tej obok filtra ? Kupiłem ja w zoologicznym, w akwarium tam była... co prawda ona już marnieje, ale myślałem ze to prze podróż z zoologa do domu, ale najwyraźniej nie. Ponieważ pewnie nie jest awaryjna tak jak mówisz
A i jeszcze jedno. Z jednego, jeden kamień puszcza mi bąbelki ze środka... :S nie wiem o co chodzi.
(14.08.2010, 19:08)Kondziu360 napisał(a): Co do obsady - na ten litraż można wymyślić ciekawsze rybki niż gupiki... Przemyśl to sobie 
Jakie rybki proponujesz? chciałbym coś kolorowego, łatwego do utrzymania, no i żeby się łatwo rozmnażały.
Pietruch - 14.08.2010
Poprzeglądaj dział "obsady", a na pewno coś ciekawego znajdziesz.
666PJ - 14.08.2010
Czarne tło nabierze uroku jak będzie dużo roślin.
Wywal te sztuczne roślinki, a kamienie schowaj do jakiejś skrzynki bo akwarium robi się zbyt kolorowe. (W tym negatywnym znaczeniu)
Korzeń bardzo fajny. Teraz trzeba czekać na rośliny
Kiryski i wszystkie żyworodne się b. łatwo rozmnaża, ale trzeba uważać na przerybienie!
Pietruch - 14.08.2010
Chodzi mi o tą za korzeniem
Kondziu360 - 14.08.2010
Mogę ci podpowiedzieć - według własnych upodobań - Zwinnik Blehera. Bardzo ładna ryba ławicowa... Ale musiałbyś zrezygnować z neonów bo 2 gatunki ryb ławicowych nie wyglądają tak dobrze jak jeden...
Możesz je zobaczyć w moim temacie - link w mojej sygnaturze.
Pisałeś o molinezjach i mieczykach - według mnie, lepiej było by kupić 1 gatunek ryby większej, niż mieszać kilka gatunków średnich rozmiarów.
Decyzja należy do ciebie, ja tylko podpowiadam
theng - 15.08.2010
Brystol pognieć i dopiero go przyłóż. Powinno Ci się spodobać.
Kamienie? Powtórzę za poprzednikami: za pstrokato.
Korzeń bardzo ładny, trochę mchu lub anubiasa na niego i będzie super (chyba, że wolisz "goły"). Ciekawe podłoże.
davvid - 15.08.2010
Ale wszystkie kamienie mam wyrzucić, ten plaski też czy ten plaski może zostać ?