RE: [25L]"Made in China" -
Bulkas - 10.02.2011
Oblicz sobie to jako pole prostokąta + pole trapezu
katecheta22 - 10.02.2011
Co do ziemi ogrodowej to nie żałój i dawaj przynajmniej 1 cm a tam gdzie więcej roślin to i 2 cm

Tylko mósisz na starcie mieć dużżooo roślin bo takto glony zaraz wyjdą.
No i jak duże oświetlenie to bimbrownia do zestawu.
Toleks - 10.02.2011
No ja czytam to przy baniakach z ziemią ogrodową Low-Tech to lepiej mieć słabsze świtało i bez cudów nawozów i CO2. Więc chyba postawie go na jakimś substracie lub na piasku+nawozu i Co2 bo chcę się poduczyć przed postawieniem 112l.
RE: [18L]"Made in China" -
Toleks - 11.02.2011
Opłaca się bimbrownia do takiego akwa?18l to nie dużo a nie chcę zagazować rybek.Myślałem nad zrobieniem bimbrowni i dać jakiś dozownik żeby trochę robił mgiełki a resztę większe bąble które raz dwa by wyleciały z akwa.
Światło mam ponad 0.6w/l
aleksandra84 - 11.02.2011
No to te bąble co od razu wylecą z akwa nic nie dadzą

Na ten litraż przy rybkach lepiej EC, Przynajmniej takie jest moje skromne zdanie
Toleks - 11.02.2011
Czy taki piasek mogę dać do baniaka ?
http://www.cozaile.pl/fundamenty/produkty/piasek-budowlany-kwarcowy
Lipa96 - 12.02.2011
Ja nie widzę przeciw skazań . Tylko dobrze go wypłucz. A jak byś robił bimbrownie to lepiej zrób jakąś miniaturkę. A EC sie nie znam . Możliwe że Aleksandra ma rację.
aleksandra84 - 12.02.2011
A nie chciał byś czarnego drobniusiego??? Ja mam taki w kostce i z dnia na dzień bardziej mi się podoba

Mój to Filtus podłoże egzotyczne czy jakoś tak. Praktycznie nie trzeba go płukać ( ja próbowałam ale ani jeden syfek nie poleciał). No i jest drobny, baaaaaardzo drobny i fajnie się na nim krewecie prezentują
Toleks - 12.02.2011
Jednak.dam.taki.żwirek.co.mam.w.45l.
Czytałem.o.tym.piasku.i.na.innych.forach.pisali.że.zawadza.wode.bo.zawiera.wapienia.
I.sr.za.te.kropki.ale.klawiatura.padła.i.mam.taką.zastępczą
Toleks - 12.02.2011
Chyba.mech.przerośnie.siatkę.do.tynków???
Bo.robię.tło.z.mchów.
Co.zrobić.żeby.przylepce.sie.lepiły?Gdy.miałem.je.w.starym.akw.to.się.lepiły.a.teraz.się.odklejają.od.szyby