RE: [18L]"Made in China" -
Toleks - 12.02.2011
Aktualizacja:
No.i.zrobiłem.zmianę.aranżacji.(woda60%starej/40%odstanej)
Po.prawej.str.będzie.nadwódka.wielonasienna.no.i.niech.mech.zarośnie.tą.siatkę.
Na.razie.troche.lipa.wygląda.ale.trochę.czasu.i.będzie.gites

Teraz.niech.się.wszystko.z.powrotem.przyjmie.i.zacznie.rosnąć

Mogę.teraz.wlać.nawóz.czy.poczekać.pare.dni.aż.wszystko.się.ustabilizuje??
I.CO2.od.kiedy.zacząć.podawać??(bimbrownia)
Gdy.dam.mniej.zacieru.to.będzie.mniej.leciało.CO2.czy.będzie.leciało.normalnie.ale.za.to.krócej?
Myślę.żeby.nie.zagazować.ryb.to.zrobię.dyfuzor.z.którego.będą.lecieć.większe.bąble.no.i.trochę.mgiełki.To.wtedy.będzie.pół.CO2.wylatywać.z.wody.a.pół.się.rozpuszczać.jak.myślicie.dobry.pomysł????
Toleks - 14.02.2011
Co do mojego akwarium będzie lepsze bimbrownia czy EC???Proszę o odpowiedzi z uzasadnieniem bo już nie wiem co wybrać
katecheta22 - 14.02.2011
Masz kase-EC
Nie masz kasy-bimbrownia
Toleks - 14.02.2011
EC takie drogie to nie jest bo widziałem na allegro nawet za 10zł 100ml.Wiec zobaczę jak to będzie z tym EC jakoś w tyd zamówię
Toleks - 15.02.2011
Dodałem trochę lepsze zdjęcie.
I mam mały problemiki jakieś małe okruszki nie wiem jak to nazwać wyskakują mi na gałęzatce.Już 2 razy wziąłem ją i wymyłem ale po jakimś czasie znowu się pokazują co to może być???
apri cort - 15.02.2011
To mi wygląda na detritus, karmę dla krewetek albo młode świderki.
Toleks - 15.02.2011
Karma dla krewetek odpada.Na jakieś ślimaczki to nie wygląda.To wygląda jak jakiś syfek lub jakieś maciupeńkie kupki.A jak to te "detritusy" to jak to można usunąć??
apri cort - 15.02.2011
Detritus to są rozdrobnione resztki organiczne, które w naturze zamieniają się w muł. Musisz mieć filtr z otwartą gąbką i ruch wody, żeby się mieszała i żeby gąbka to wyłapywała. A jeśli nie chcesz zagracać wnętrza to pozostajączęste podmianki z odsysaniem.
Lipa96 - 15.02.2011
Mi to wygląda na zwykłe odchody. Mi na gałęzatce też się czasem trochę zbierają.
Ściągam to wtedy wężykiem i znowu są czyściutkie.
Toleks - 15.02.2011
Czy taki zwykły Programator czasowy ten najtańszy analogowy to się ustawie go o której ma włączać i wyłącza światło i on to robi cały czas czy też trzeba go co dziennie jakoś nastawiać ??Bo muszę sobie takie cudo sprawić ;p