Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Urozmaicenie pokarmu, urozmaicona dieta ryb - tu czytaj i pytaj o swoje ryby. - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Karmienie ryb (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Temat: Urozmaicenie pokarmu, urozmaicona dieta ryb - tu czytaj i pytaj o swoje ryby. (/showthread.php?tid=3329)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Dieta do oceny. - Maciej_krakow - 02.01.2010

no ok ale tak samo jak z suchymi. nie chce podawać ciągle jednego tylko różne.
jeszcze zapomniałem gdzieś z tydzień temu kupiłem tabletki roślinne na szybe do przyklejenia, dla otosków. chociaż widziałem tylko raz jak otosek na niej siedział. nie wiem za bardzo jak je podawać co ile kiedy. Jedna dobrze przyklejona rozpuszcza sie z 2h.

RE: Dieta do oceny. - bercia289 - 02.01.2010

Raz na trzy dni, jak ryby tego nie jedzą, ponieważ jest to mączką rybia bardzo zagęszcza i syfi wodę, zamula filtr

RE: Dieta do oceny. - Maciej_krakow - 03.01.2010

dobra, a czy mógłbym coś jeszcze dodać ?

RE: Dieta do oceny. - bercia289 - 03.01.2010

możesz zwiększyć rodzaje płatków i je ze sobą wymieszać, możesz podawać suszoną dafnię(rozielitkę)

możesz podawać od czasu do czasu granulki.
Możesz raz na jakiś zcas podawać ugotowane żółtko w małej ilości

RE: Dieta do oceny. - Maciej_krakow - 03.01.2010

dafinie mam ale rzadko ją podaje, nie wiem czemu ;]

Czy moja dieta jest dobra? - Łukasz2506 - 04.01.2010

Witam. Od jakiegoś miesiąca mam gupiki, teraz nie dawno urodziły mi się młode. Na razie karmię je Ovo-vit, młode i dorosłe.
Jutro jadę kupić pokarm dla małych, ma to być coś z mikro-vit tylko mam dylemat czy kupić Hi-protein czy ze spiruliną. Jak uważacie?
Kolejne moje pytanie to jaki dodatkowy pokarm kupić dla dorosłych ryb żeby urozmaicić dietę? Zastanawiam się czy kupić do tego Ovo-vit, Super-Vit czy Bio-Vit. A może Tropical Guppy? Smile nie wiem naprawde który był by najlepszy. Proszę o rade.
A i ostatnie moje pytanie to po ilu tygodniach mogę podawac młodym gupikom pokarm wybarwiający (chodzi mi o Vitality&Color).
Pozdrawiam.

Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi

RE: Urozmaicenie pokarmu, urozmaicona dieta ryb - tu czytaj i pytaj o swoje ryby. - Maciej_krakow - 05.01.2010

ja daje na zmiane ovo vit bio vit i ichtio vit
dla mlodych i doroslych Smile

RE: Urozmaicenie pokarmu, urozmaicona dieta ryb - tu czytaj i pytaj o swoje ryby. - Łukasz2506 - 05.01.2010

Zakupiłem dzisiaj jeszcze bio-vit i i daje na zmianę z ovo-vti dorosłym a młodym gupikom kupiłem Mikro-vit Hi-protein. Myślę że to wystarczy Smile.
A od kiedy mogę podawać im to vitality&color?

RE: Urozmaicenie pokarmu, urozmaicona dieta ryb - tu czytaj i pytaj o swoje ryby. - Maciej_krakow - 06.01.2010

to są płatki? chociażby od dzisiaj. jeśli na opakowaniu nie pisze nic innego... to jest sproszkowane specjalnie dla mlodych? jesli nie to pokrusz w palcach.

RE: Urozmaicenie pokarmu, urozmaicona dieta ryb - tu czytaj i pytaj o swoje ryby. - Łukasz2506 - 06.01.2010

tak dla młodych i w proszku. masz tutaj screena.
micro-vit hi-protein