RE: krewetki -
Jokeru - 14.09.2008
Nieregulaminowe posty zostały usunięte. Proszę o trzymanie się tematu. Wszelkie prywatne dyskusje proszę przenieść na PW.
rybiasz - 16.09.2008
17l będzie za jakiś czas wolna są tam małe gupiki
a le mi chodziło że jak się rozmnożą w 17l to żeby kilka przełożyć do 6l 2-3 sztuki
grota i roślinki w 17l gotowe tera czeba poczekać do niedzieli wyprawa do lasu po grzyby i korzeń
Posty po raz kolejny zostały połączone. Każde kolejne lekceważenie regulaminu forum będzie karane ostrzeżeniem - Jokeru
rybiasz - 19.09.2008
a jak się odchowuje małe krewecie amon i red coś tam
PietroPLsz - 19.09.2008
Jak to odchowuje?? O co ci kaman??
Rami2 - 19.09.2008
cześć
1.Jeżeli jesteś początkującym krewetkomaniakiem

to najlepiej kup sobie 4 sztuki red chery płeć rozpoznasz po tym że samiec jest bledszy .
2.do krewetek musi być korzeń (jak chcesz wiedzieć dlaczego to napisz na pw)
3.u mnie w mieście np. white pearl są po 1.5zł(sprzedawca to idiota i myśli że to amano

)
4.i samice krewetek nie znoszą jaj tylko trzymają je w tak zwanym nosidełku i jak się wyklują to je ,,wypuszcza"
5.mchy: najlepiej zamówić na allegro (jak chcesz to podam ci sprzedawce u którego ja zawsze kupuję na allegro ale to też na pw

)
-jawa
-willow
-taiwan
-Flame Moss(super to wygląda jak się rozrośnie na korzeniu)
możesz też kupićwhite pearl z 4 sztuki i 4 sztuki babaluti
RE: W ilu litrach najlepiej hodować krewetki? Czy można je trzymać z dużymi rybami ? -
wikiii - 21.09.2008
no to ja odżświeżę temat.
A więc. W tym tygodniu wybieram się do zoologicznego po akwarium 25l (stwierdziłam że na allegro nie ma sensu tyle płacicć za przesyłke) mam kilka pytań:
mam kupywać grzałkę? jaką krewetki potrzebują temp? co ile czyścić filtr i wymieniać wodę?
po ilu dniach po założeniu akwa wpuścić krewetki?
RE: Temat o krewetkach -
strojter - 21.09.2008
1.trak z termostatem
2.25-6*C
3.tak jak w innych akwariach
4.Jak zawsze 3 tygodnie,,ale Ty mozesz nalać wody z podmiany w dużym, więc jakiś tydzień(bakterie w filtrze)
wikiii - 21.09.2008
aha dzięki strojter

ty zawsze pomożesz

ja mam bardzo ciepło w domu to nie wiem czy mi potrzebna grzałka? ale kupie na wszelki wypadek
Jokeru - 21.09.2008
Głupota. Krewetki wolą niższą temperaturę. Możesz bawić się temperaturą w celach rozrodczych.
1. Grzałka nie jest potrzebna
2. ok 20-22'C
3. Normalnie. Pamiętaj, że krewetki są wrażliwe na świeżą wodę.
4. Zlej wodę ze starego akwarium i nie musisz czekać.
wikiii - 21.09.2008
oki

dzięki. czyli grzałki nie kupię

tym lepiej dla mnie bo więcej roslin kupie

filtr fan mini aquaela wystarczy?
mogę połowe zlać z akwa i połowe świeżej a po kilku dniach wpuścić krewetki?
jakąś chemie lać do wody czy coś??
i tak już chciałabym się dowiedzieć ile mam kupić krewetkek? chciałabym red cherry