RE: [18L]"Made in China" -
rafcio0584 - 15.02.2011
(15.02.2011, 23:08)Toleks napisał(a): Czy taki zwykły Programator czasowy ten najtańszy analogowy to się ustawie go o której ma włączać i wyłącza światło i on to robi cały czas czy też trzeba go co dziennie jakoś nastawiać ??Bo muszę sobie takie cudo sprawić ;p
Ja za 35 zł w Liroju

kupiłem, że na każdy dzień tygodnia mogę nastawić. Wydatek jest mały i nie trzeba pamiętać aby o odpowiednich porach wyłączać światło
aleksandra84 - 15.02.2011
Raz nastawiasz i działa aż się nie popsuje

Czyli dłuuuuuuugo
apri cort - 16.02.2011
E tam kupujesz za 10zł najtanszy i ustawiasz raz. Codziennie się włącza i wyłącza o tej samej porze. Tylko musisz poprawić jeśłi wyłączy się prąd na jakiś czas.
Jak kupiłam elektroniczny to w ogóle nie działał............
RE: [18L]"Made in China" Toleks -
Toleks - 20.02.2011
Rc powinny jeść glony w postać szarych nitek ?
Malutki - 20.02.2011
Raczej tak
Toleks - 20.02.2011
To chyba muszę krewecie przegłodzić bo widzę na nurzańcu szare niteczki i nic ich nie ubywa

a żarełka dostają w miarę więc nie są głodne
Toleks - 23.02.2011
aktualizacja:
Doszło trochę nadwódki.Za jakiś czas dojdą gałązki.
Bimbrownia podłączona

Jakieś sugestie ?
Toleks - 02.03.2011
Żelazo
Objaw niedoboru ;
Niedobór tego pierwiastka to przede wszystkim wolniejsze przyrosty gdyż spada silnie proces intensywności pobierania CO2 oraz ogólna chloroza.
Nowe liście mogą być karłowate.
Objaw nadmiaru;
Rozwój glonów nitkowatych.....
Więc chyba CO2 jest u mnie przyczyną wyskakiwania nitek.Jakie nawozu dobrać do mojego akwarium??
Bo na ten litraż mam chyba za silne światło co ? 11W na 18L
I co o tym myślicie ???
katecheta22 - 02.03.2011
Wyciąg z herbatki.
Zamiast bimbrowni rozsądniejsze jest EC-tanie i przy tym podobno likwiduje glony

Przy dodawaniu EC 11w na 18l jest spoko,gorzej jak nie dawkujesz Co2.
Toleks - 02.03.2011
EC podobno źle wpływa na krewetki.Może już nie będą się rozrastały nitki bo na razie nie podaję CO2.A ten wyciąg z herbaty to jak to działa może jakaś str. jak to podać ?

A może zostawić te CO2 a tylko kupić jakieś mikro i makroelementy i podawać ?Może jednak CO2 nie będzie potrzebne.