RE: krewetki -
erykcoa - 23.09.2008
a jeżeli to miał być iglak !?
Ale na razie nie kłóćmy się z powodu korzenia
RE: Temat o krewetkach -
P@WEŁ - 23.09.2008
Gdzieś ~~6.5ph-7. ale nie wiem czy to dobre ph dla krewetek tego typu te są bardzo wrażliwe na związki miedzi.
Red cherry noszą jajka 3-5 tygodnie i małe rodzą się gdy samiczka przestaje nosić jajka.
A jak Ci się urodzą to dojrzałość płciową osiągną gdzieś tak po 3miechach.
P@WEŁ - 23.09.2008
Wo gule się nie zamierzam kłócić,a jedyne to co wiem to gdy Kolega znajdzie korzeń na pewno się nim pochwali.I nawet gdy nigdy nie miał ktoś doczynienia z akwarium to myślę że na tyle co myśli to zorientował by się że korzeń iglaku który cały jest pokryty żywicą nie był by odpowiedni dla ryb.
Rami2 - 23.09.2008
najlepiej nie róbcie zamieszania i poprostu kup rybiasz ten korzeń do takiego małego akwarium nie będzie to duży wydatek
P@WEŁ - 23.09.2008
Jeżeli dobrze go przygotuje to będzie taki sam jak w sklepie a primo jeszcze nawet lepszy czytałeś temat co się działo chłopakowi z korzeniem chociaż kupił go w sklepie, nie mówię że w każdym tak jest ale wiesz...
A jak by sam go dobrze!! spreparował by miał zaoszczędzone pieniądze i satysfakcje z wykonanej pracy.
wojtek-14 - 23.09.2008
Ja moich nie odróżniam ale z 5 zrobiło mi się ponad 30
Podłoże mam kamienne i rośliny kobamba i mech i one sie tam zbieraja.
Najwiecej mam na filtrze bo one tam maja jedzonko z glonów.
Od kąd je mam to widze różnicę w czystosci wody i roślin.
Zbytnio sie na nich nie znam ale chciałem pomóc

Pozdrawiam
rybiasz - 24.09.2008
dzięki ide z tatą tata zna się na drzewach
wikiii - 24.09.2008
No to podsumowując dzień dzisiejszy to akwa stoi, woda nalana żwirek jest i pare roślin z ogólnego(czekam na przesyłke mchów) korzęń będzie jutro, woda jeszcze się nie wyklarowała, filtr pracuje.
wlałam 70% wody z akwa ogólnego, reszta to kranówka i teraz problem bo no3 jest za wysokie w ogólnym. Odlać jutro trochę wody i nalać świeżej czy co zrobic z tym??
krewetki jutro zamawiam będą w przyszłym tygodniu.
i jeszcze jedno pytanko: jest żarówka(nie świetlówka) 25w one dają tyle samo światła co świetlówki?? jeśli nie to ile wat by było ok?
Jokeru - 25.09.2008
Mech i tak będzie Ci rósł. Ja w 25l miałem 100W żarówkę. Skończyło się jak lapma wpadła do akwarium.
wikiii - 25.09.2008
mech już posadzony mam też glosie i nie wiem czy będzie rosła przy takim świetle, chyba zmienie tą żarówke ale jeszcze zobacze czy można. A jak miałeś 100w żarówke?? można tak?