Napowietrzacz ELITE 800 i jego wyciszenie -
kiloos - 01.06.2009
Witam mam problem z tym filtrem wszedzie czytałem ze to cichy filtr i wg. kupiłem go dzisiaj i mi strasznie buczy nie da sie go nigdzie dac jak moge go jakoś obciażyć, wyciszyć czy cos??
Nazwa tematu została poprawiona - Kejdi
RE: Napowietrzacz ELITE 800 -
prof.Animal - 01.06.2009
Może jest wadliwy? Oddaj go na gwarancję(w miarę możliwości)
RE: Napowietrzacz ELITE 800 -
kiloos - 01.06.2009
no to jutro ide do sklepu bo to poprostu porażka
Wyciszenie napowietrzacza -
kiloos - 03.06.2009
Siema chciałem wyciszyć napowietrzacz bo działa głośno i troche to denerwuje. Moje napowietrzacze to elite 800 wogole brzeczy nawet nie stoi w miejscu tylko lata po całym stole, mam tez inny napowietrzacz aquael jakis stary ktory działa cicho jak nie podłącze rurki, a po podłączeniu tez zaczyna strasznie głośno działać. Co mogę z tym zrobić? Może jakieś inne ciche napowietrzacze polecacie?
Tematy zostały połączone, nie zakładaj kilku podobnych tematów - Kejdi
RE: Wyciszenie napowietrzacza -
Gismo - 03.06.2009
weź małe pudełko i wyklej je w środku gąbką lub watą, wsadź do środka napowietrzacz i zamknij pudełko. Ja tak kiedyś zrobiłem i nie było nic słychać
muminek - 03.06.2009
Niezbyt dobry pomysł bo napowietrzacz może se po prostu spalić .
Po co ci w ogóle on ? Kiedy do akwarystyki weszły filtry napowietrzacze stały się zbędne , obecnie głównie napędzają jakieś ozdoby.
CinekxDxD - 03.06.2009
Muminek taż tak myślę ale on się nie pyta o krytykę ale jak go uciszyć.Ja mam go przylepiony taśmą grubą to szafki gdzie akwarium jest.Między taśmą i napowietrzaczem jest gąbka.(napowietrzacz mam tymczasowo bo zepsuł mi się AquaEl Fan-2 jest w naprawie)
VIP_1 - 03.06.2009
Można zrobic tak tylko w miejszej skali, sprawuje się idealnie
Gismo - 03.06.2009
VIP_1 napisał(a):Można zrobic tak tylko w miejszej skali, sprawuje się idealnie
no o takim czymś myślałem, i to jest dobry sposób. Miałem tak prawie rok i nic się nie działo
kiloos - 03.06.2009
No wielkie dzięki za pomoc

sposób bardzo fajny napowietrzacza wogóle nie słychać

jeszcze raz dzieki