Pielęgniczki i krewetki. -
matekcy - 15.07.2009
Witam
Mam 160l akwarium wyposażone w:
-filtr firmy JBL model e900
-grzałka z termostatem firmy Tetra 200w
-2 jarzeniówki 15 watowe
Obsada:
-parka pielęgniczek Boliwijskich
-parka Ramirezek
-parka pielęgniczek Agassiz
-5x kirysek Panda
-1x węgorzyk nie znam jego dokładnej nazwy ale wiem że rośnie do 12cm i nie atakuje innych rybek ani krewetek,można go karmić pokarmem płatkowym
Chciałbym się dowiedzieć czy mógłbym trzymać z takimi rybkami krewetki np.20szt. Red Cherry lub 20szt. Caridina cf. Babaulti.
Chyba że zaproponują mi Państwo inne gatunki krewetek do tej obsady.
W akwarium mam 2 duże korzenie i mnustwo roślin w tym sporo mchów moczarek, żabienic i dużo innych.Są tam jeszcze 2 kokosy i kilka łupków.
Czy ewentualnie mógłbum wpuścić tam jeszcze 1-2 raki marmurowe?
Z góry dziękuję za odpowieć.
RE: Pielęgniczki i krewetki. -
bomboszek - 15.07.2009
Możesz spróbować dać na początek dać 5 krewetek. Ale coś mi się zdaje, żę mogą zostać zjedzone. Ale napisałęś że masz dużo mchów itd. takżę można spróbować.
RE: Pielęgniczki i krewetki. -
Pierrot - 15.07.2009
matekcy napisał(a):Witam
Mam 160l akwarium wyposażone w:
-filtr firmy JBL model e900
-grzałka z termostatem firmy Tetra 200w
-2 jarzeniówki 15 watowe
Obsada:
-parka pielęgniczek Boliwijskich
-parka Ramirezek
-parka pielęgniczek Agassiz
-5x kirysek Panda
-1x węgorzyk nie znam jego dokładnej nazwy ale wiem że rośnie do 12cm i nie atakuje innych rybek ani krewetek,można go karmić pokarmem płatkowym
Chciałbym się dowiedzieć czy mógłbym trzymać z takimi rybkami krewetki np.20szt. Red Cherry lub 20szt. Caridina cf. Babaulti.
Chyba że zaproponują mi Państwo inne gatunki krewetek do tej obsady.
W akwarium mam 2 duże korzenie i mnustwo roślin w tym sporo mchów moczarek, żabienic i dużo innych.Są tam jeszcze 2 kokosy i kilka łupków.
Czy ewentualnie mógłbum wpuścić tam jeszcze 1-2 raki marmurowe?
Z góry dziękuję za odpowieć.
Wpisz w necie "pielęgniczki i krewetki" i studiuj do woli

np:
http://www.apisto.pl/fa/printview.php?t=2132&start=0&sid=871e5901f0f1b66b8c5d3e67ec93b15e
W tym wątku masz jeszcze linki do innych wątków w tym temacie.
Ja nie mam doświadczeń, ale sam kupiłbym z 6 redcherry i zobaczył co się stanie. Pamiętaj, że każdy zbiornik jest inny.
Pomijając te krewetki, to zastanawiam się co będzie się działo w Twoim akwarium, gdy któreś z pielęgniczek zechcą podejść do tarła? I jeszcze się zastanawiam jak się żabienice utrzymują przy 30W/160L.
Przepraszam za odejście od tematu.