podmiana wody krewetki -
akwa1139 - 17.03.2011
Może to głupie pytanie ale planuje moje pierwsze krewetki i teraz myśle jak podmieniać wode? czy każdą krewetke trzeba wyławiać?? chodzi o odmulanie że przecież je wciągne..
pozdrawiam licze na szybką odpowiedzi
RE: podmiana wody krewetki -
Babaulti - 17.03.2011
Chyba masz zamiar chodowac znacznie dużą ilośc tych krewetek ponieważ z mojego nie zbyt długiego doświatczenia z krewetkami wiem że one nie brudzą aż tak żeby trzeba było odmulac,tyle co one narobią to przy grzebaniu w akwarium się poruszy i filtr wciągnie.Ja mam krewetkarium z 2 miesiące i nie musiałem jeszcze odmulac i nie mam żadnych zanieczyszczeń.
akwa1139 - 18.03.2011
ale będe mieć ryby z krewetkami
Babaulti - 18.03.2011
To już trochę większy problem jak tak to nie wiem co zrobić ja mam osobne krewetkarium
bomboszek - 18.03.2011
Nie wiem w ogóle po co to domulanie, ja wrzuciu nie odmulałem i nie będę tego robić...
Lipa96 - 18.03.2011
Ja także nigdy nie odmulam bo nie ma co. A jeśli nawet będziesz musiał to zrobić to przecież możesz omijać krewetki.
akwa1139 - 19.03.2011
no ok zobaczymy

ja teraz musze odmulać bo mam p.papuzie i jak pływaja to muł leci ale mało bo siedzą za korzeniem ciągle i swychodzą co 2-3dni ;d
Bulkas - 19.03.2011
A czy te papuzie czasem nie pokuszą się na zjedzenie krewetek?
akwa1139 - 19.03.2011
ale papuzie oddaje i kupuje nową obsade...
która jest dobra bo juz sprawdzona heh

dobra zobaczymy jak to będzie
kolcubuch - 19.03.2011
Nie wiem jakie masz podłoże ale ja u paletek przy żwirze po prostu muszę odmulać i krewetki odskakują

Przy piachu w ogóle tego problemu nie miałem.