Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Krzyżowanie gatunków - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Rozmnażanie ryb (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Temat: Krzyżowanie gatunków (/showthread.php?tid=30598)

Krzyżowanie gatunków - shreksly - 27.12.2011

Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć, czy można krzyżować ( czy w ogóle jest to możliwe) Black Molly i Mieczyka Hallera ( obydwa gatunki nalezą do piękniczkowatych) , oraz czy nie stworzę powodu do agresji pomiędzy gatunkowej jeżeli będę trzymał 2 samice mieczyka + samiec i taką samą ilość molinezji.
Dziękuję z góry za pomoc

RE: Krzyżowanie gatunków - toomeka@wp.pl - 27.12.2011

Raczej nie powinno nic się dziać (agresja) ale jestem w szoku co ludziom do głowy przychodzi.

RE: Krzyżowanie gatunków - shreksly - 27.12.2011

(27.12.2011, 14:50)toomeka@wp.pl napisał(a):  Raczej nie powinno nic się dziać (agresja) ale jestem w szoku co ludziom do głowy przychodzi.

Smile dlaczego w szoku... przecież ludzie od dawien dawna tego próbują ...a poza tym nie mam zamiaru krzyżować pitbulla i rottweilera... to tylko bardzo spokojne, towarzyskie i żyjące w podobnych warunkach rybki...wiec dlaczego nie spróbować Smile

RE: Krzyżowanie gatunków - Kaef - 27.12.2011

Nie wolno krzyżować ryb.

RE: Krzyżowanie gatunków - Yacek - 27.12.2011

Nic z tego nie wyjdzie. Nawet jak urodzą się jakieś hybrydy to dalej już rozmnażać się nie będą. Płodne potomstwo dają tylko osobniki z tego samego gatunku, nawet jeżeli rasy są inne.

RE: Krzyżowanie gatunków - shreksly - 27.12.2011

(27.12.2011, 19:23)Yacek napisał(a):  Nic z tego nie wyjdzie. Nawet jak urodzą się jakieś hybrydy to dalej już rozmnażać się nie będą. Płodne potomstwo dają tylko osobniki z tego samego gatunku, nawet jeżeli rasy są inne.

...no i już wszystko wiem Smile ...dziękuję serdecznie za odpowiedzi Smile... bardzo lubię te dwie rasy rybek ...dlatego chciałem wiedzieć Smile . Pozdrawiam.
Sławek

High Rated Business Banking Info - FrankJScott - 25.06.2025

To the guy inquiring about best banks to use near me, community bank login, investment banking companies in usa, trust bank sign up, customers bank customers, banks with good online banking, open a private bank, best bank to deal with, us bank business customer service, top is banks, I highly suggest this additional info on business banking tips or top 10 best banks, first financial loans near me, united bank mortgage reviews, bank on texas, i need loan from first bank, top 10 banks in the us, banks wales, credit checking account, good bank online, private trust bank, together with this additional reading for business banking forum not forgetting sites such as find the best bank for me, banks in cypress, first financial bank loans, first financial login, number one bank in usa, cust bank, best bank stock, trust digital bank, trust interest, united bank business login, and don't forget this excellent business banking tips which is also great. Also, have a look at this lowest price for business banking forum which is worth considering with top corporate trustees, family trust checking account, banks in marshall texas, peoples security bank near me, community trust bank mortgage, top bank reviews, capital community bank credit card, best rated national banks, first united bank loans, trust checking, which is worth considering with this top business banking details not to mention credit card from different bank, best reviewed banks near me, trust checking, big investment banks, best rated banks in the us, made my day about as well as banks to invest, banking checking, full service banks, best personal banks near me, secure trust bank loans, for good measure. Check more @ Cool Cypress Melbourne Blog af6a820