Gupik i Mieczyk -
rav211093 - 09.01.2013
Witam mam pytanie czy moje 2 rybki sa kotne jezeli sa to ile jeszcze tak na oko im zostalo do okocenia sie? [attachment=20259][attachment=20257][attachment=20258]
RE: Gupik i Mieczyk -
marcin0714 - 09.01.2013
No wyglądają jakby były. W przeciągu tygodnia możesz spodziewać się młodych.
rav211093 - 09.01.2013
A u której predzej mam sie spodziewac? I czy nie stresuja sie w kotniku? bo u gupiczki nie widze takiej intensywnej czarnej plamki sprawdzalem czy nie jest przejedzona ale brzuszek z rana jest taki sam?
marcin0714 - 09.01.2013
Ciężko powiedzieć u której prędzej... Nie jestem ginekologiem

A z tym stresem, to pewnie czują jakiś dyskomfort... Ciasno im.
Z tego co widzę na zdjęciu to masz tam jeszcze jedną ciężarną samice gupika.
rav211093 - 09.01.2013
Wielkie dzieki za udzielenie mi inforacji gdyz nie bylem pewien poniewaz pierwszy raz spróbowałem rozmnozyc rybki poczytalem troche w necie o tym ale lepiej zrobic zdjecie i zapytac sie kogos kto wie najlepiej teraz bede cierpliwie czekal
klosek - 09.01.2013
A ja zapytam z 2 stony jakie masz akwarium i czy jesteś przygotowany na 100 rybek i dać im odpowiednie warunki ?
rav211093 - 09.01.2013
Akwa ogólne mam 120l aquaela- grzalka takze QUA- filtr zewnetrzny aqua nova afc 1200l/h -1 jarzeniówka energooszczedna

mysle ze 100 rybek nie bede mial w aqua ogólnym jak samica mieczyka bedzie miala spory miot to zrobię selekcje i zostawie wiecej samic

z roslinki mam zywe praktycznie sama trawke i jedna roslinke nisko rosnaca na przod nazwy nie pamietam do tego skala wapienna i korzen. podloze to zwir czarny i bialy.
toomeka@wp.pl - 09.01.2013
Skałę wapienną wywal.
I samic nie zostawiaj chyba, że masz gdzie się pozbyć nadmiaru młodych.
Wiem co to jest chęć bycia niby tatą pierwszy, drugi raz itd...ale to nierozważne jak nie masz warunków bo nie masz nie oszukujmy się
klosek - 10.01.2013
Wypuść te ryby z kotnika i zostaw wszystko "naturze" przy odrobinie szczęścia 1 2 szt z miotu przeżyją i tak to powinno wyglądać.
repcak - 10.01.2013
Jeżeli masz dużo tych roślin w akwarium to zostaw tą sprawę naturze. Prawo dżungli - przeżyją najsilniejsze i najzdrowsze. Jak będziesz miał trochę szczęścia i będziesz karmił pozostałe ryby to zostanie Ci dużo więcej ryb niż 1,2

Robiłem tak swojego czasu z molinezjami i mieczykami. Czasami było ich tyle, że oddawałem znajomym i nieznajomym

Nie rób nic na siłę, a skoro raz są kotne to zanim się obejrzysz znowu w zbiorniku pojawią Ci się mali mieszkańcy. Pzdr