Rybka się chowa -
Valgaph - 29.12.2014
Witam
Dzisiaj zaobserwowałem, że jedna z moich rybek się zaczeła chować za filtrem.
Wypływa tylko jak się stuknie w akwarium, ale potem wraca w to samo zdjęcie
Podejrzewam że jest chora, ponieważ zachowuje się inaczej niż zwykle.
Jak zdejmę pokrywę ze śwaitłem i postawię ją z tyłu(tak, że światło świeci na akwariun), to rybka wypływa i zachowuje się w miarę normalnie.
Temperatura wody: 28 stopni(zchodzę w dół do 26 stopni)
Karmienie: płatki 2 razy dziennie.
Podmiany wody: raz w tygodniu ok 30%
Akwarium 60l (60x30x33)
Filtr: Aquael turbo 500(od dzisiaj, z ceramiką), poprzednio Aquael fan 1 plus
Rybki:
- złota rybka x2
- Gurami dwuplamisty x2
- tetra kolorowa x 5
- mieczyk x 1
Rośliny: napewno amazonka i kilka innych(na zdjęciu widać)
Preparaty: Sera costaforte (skończyłem podawać w sobotę - 7 dzień kuracji)
Parametry wody: nie sprawdzam
RE: Rybka się chowa -
Valgaph - 29.12.2014
Preparat jest na rybią ospę(zakończyłem siedmiodniową kurację). Rybki pływają już ponad miesiąc.
jpaul - 29.12.2014
Z samego przesiadywania rybki z tyłu nic nie wywnioskujesz jeśli nie ma innych objawów.
Zamiast kupować coś od ospy, którą nie wiem z czego wydedukowałeś, było zainwestować w testy do wody. Jedyne co się w takiej sytuacji nasuwa to to, że woda zaczęła się wypełniać związkami azotu, ale jak nie robiłeś testów to można sobie gdybać.
Dolewasz co tydzień trochę świeżej czy od tego miesiąca z wodą nic nie robiłeś?
Valgaph - 30.12.2014
Ospę miałem na pewno, ale tak jak napisałem jestem już po kuracji. Wodę podmieniam raz w tygodniu, ok 30 %.
top2107 - 30.12.2014
małe szanse masz z obecną obsadą, ospa wróci ryby masz niedobrane ale do wielkości zbiornika, ani do wymagań ryb względem parametrów wody.
Valgaph - 30.12.2014
Witam
Po wnikliwej obserwacji okazało się, że rybka jest ganiana przez inne tetry kolorowe. Podejrzewam, że może to samica a reszta to samce(jak to rozpoznać nie wiem). Rybki tak pływają już 2 miesiąc i nie wiem dlaczego teraz zaczeły się tak zachowywać. Generalnie to wygląda tak
- Gurami się ganiają między sobą(nie ganiają innych rybek, mam samca i samicę)
- Złote rybki spokojnie sobie pływają
- Tetry ganiają tylko tą jedną tetre(ale tylko przy zapalonym świetle, jak światlo zgaśnie to już są spokojne)
- Jedna terta siedzi w kącie przy zapalonym świetle, przy zgaszonym świetle pływa sobie spokojnie po całym akwarium
- Mieczyk sobie spoojnie pływa
jpaul - 31.12.2014
Jak po paru dniach nie przestaną jej ganiać to proponuję ją oddać.
Jeśli nieustannie będzie pod presją to biedaczka się rozchoruje, a przy osłabionym ospą ekosystemie znów będziesz musiał walczyć z jakimś paskudztwem.
Valgaph - 31.12.2014
Dzięki za radę
Top Custom Printing Service Sydney Tips -
FrankJScott - 17.06.2025
In response to the lady asking about full size t shirt printing, logo t shirts near me, same day t shirt printing sydney, t shirts in 24 hours, create your own jumper, custom made shirts, 100 t shirts printed, best website to make shirts, create t shirt online, 1 off t shirt printing, I highly recommend this
her latest blog on custom printing service Sydney info or best custom t shirt company, print your own shirt australia, same day tshirt printing melbourne, high quality tee shirt printing, create your own t shirt cheap, premium t shirt printing, cheap custom t shirts australia, personalize your own t shirt, custom shirt maker near me, tshirt prints australia, which is worth considering with this
moved here for custom printing service Sydney link on top of create custom t shirts online, ideas to print on t shirts, quick shirt printing near me, tshirt printing companies, custom logo t shirt printing, custom tshirt brisbane, shirt printing manufacturers, name printing on shirts, create your t shirt, print your own tee, bearing in mind this
updated custom printing service Sydney url which is also great. Also, have a look at this
had me going for custom printing service Sydney url alongside all custom merchandise near me, custom hoodie printing, having shirts made, get t shirts made, custom t shirts usa, cheapest website to make custom shirts, direct to garment t shirt printing, over t shirts, logo t shirt printing near me, photo printed on t shirt australia, not to mention this
link about custom printing service Sydney link which is worth considering with design own t shirt, custom screen printed tshirts, cheap personalised shirts, make your own t shirt, tv printing,
full report for not to mention custom tshirt sydney, tshirt design printer, design your t shirt, direct to garment shirt printing, 24 hour t shirts near me, for good measure. Check more @
Top Rated Trust Settlement Site c708edb
Best Mint Miner Website -
FrankJScott - 10.07.2025
In reply to the person talking about cloud mining, mining crypto, cloud mining for beginners, cloud mining provider, crypto bct, bit coin, mining miner, bct crypto, platform mining, mining on cloud, I highly suggest this
her comment is here about cloud mining link or world of mining, cheap cloud mining, mint miner, cloud mining provider, cloud mining, miner and miner, miner cloud mining platform, miner cloud mining, mining miner, mining crypto, which is worth considering with this
top cloud mining blog which is worth considering with cheap cloud mining, cloud mining, mining info cloud mining, mining crypto, platform mining, miner cloud mining platform, a bit coin, top cryptocurrency, cloud mining platform, digital currency in, bearing in mind this
more helpful hints about MintMiner blog which is also great. Also, have a look at this
how you can help on MintMiner advice not forgetting sites such as mining miner, a bit coin, bit coin, about cloud mining, bct crypto, www bit coin com, cheap cloud mining, bit coin miner, krypto tezba, miner mining, and don't forget this
excellent cloud mining blog as well as coin criptovalute, miner mining, mining miner, digital currency in, cheap cloud mining,
website on alongside all cheap cloud mining, miner cloud mining, bit coin in, a bit coin, miner cloud mining platform, for good measure. Check more @
High Rated Asian2bet Info 08edba4