Ziemia do takiego akwarium ok? Skąd wziąć kamienie? -
parada1993 - 28.01.2015
Witam, znalazłem fajne akwarium na forum.
Czy do takiego podłoża dawać ziemie do kwiatków?
Skąd wziąć kamienie, czy muszą być z zoologicznego czy mogą być takie z dworu, wiadomo wyczyszczone szczotką itp.?
RE: Ziemia do takiego akwarium ok? Skąd wziąć kamienie? -
Rosalie - 28.01.2015

Masz internet? Piszesz na forum więc zapewne masz. Znasz też pewnie takie cudo jak wyszukiwarka o nazwie google. Umiesz jej na pewno używać ,czy również mam Ci to wytłumaczyć? Znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania,obecne i pozniejsze na temat akwarystyki. Tak się zastanawiam o co chodzi,ile sekund zajmuje poszukanie w google,czy szybciej zadać pytanie na forum,wytrącając mnie w ten piękny pochmurny poranek z równowagi.A taka spokojna jestem.
tokatoka - 28.01.2015
Google to jedno a to, że na forum było pewnie 100 takich pytań i są tu już gotowe odpowiedzi to druga sprawa.
parada1993 - 28.01.2015
(28.01.2015, 08:17)stefan85 napisał(a): W zbiorniku ze zdjecia jest jakiś substrat bardziej profesjonalny i drogi zapewne - nie wiele wiem o takich. Kamienie możesz brać takie "ze dworu" jak najbardziej tylko jezeli nie do malawi/ tanganiki to nie moga być wapienne - wyczyść i polej octem jak się pieni to wyrzuć jak nie to jest ok.
Dzięki za odpowiedź.
Reszcie również za wymądrzanie się, lepiej napisać kilka zdań bzdur nic nie wnoszących , albo olać moje pytanie niż odpowiedzieć
Mentalność polska <3
Rosalie - 28.01.2015
Mentalność polska. Pytać po raz 1000 o to samo co było wałkowane na wszystkich polskich forach tego typu.Ale nawet biorąc Twoje pytanie na logikę. W naturze też ryby mają kamienie ze sklepu? Więcej Ci nie powiem,czytaj sobie. Zamiast poświęcić minutę dłużej ,poszukać samemu i dowiedzieć się przy tej okazji więcej.Bo po co? Lepiej zawrócić komuś głowę i mieć pretensje że ludzie słusznie się irytują. Do czego to wszystko zmierza? Niebawem będziecie chcieli nie wstając z łóżka mieć na tacy podane wszystkie informacje o akwarystyce. Właśnie nie wiem lepiej olewać takie pytania zmuszając Was do minimalnego wysiłku nawet nie umysłowego ,czy za każdym razem zrzędzić. Myślę że szybciej i więcej byś się dowiedział wpisując w google ''ziemia ogrodowa do akwarium'' niż czekałeś tutaj na odpowiedz.
tokatoka - 28.01.2015
(28.01.2015, 08:58)parada1993 napisał(a): Reszcie również za wymądrzanie się, lepiej napisać kilka zdań bzdur nic nie wnoszących , albo olać moje pytanie niż odpowiedzieć
Mentalność polska <3
Zacytuję pewien fragment:
"Zanim założysz swój temat sprawdź czy podobny już nie istnieje. Wiemy, że Twój problem jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju,
jednak najpierw przeszukaj forum (wskazane jest użycie opcji "Szukaj"), możliwe, że już ktoś się z tym problemem tutaj zgłosił."
Określasz to jako polską mentalność jednak ja popatrzył bym na to z drugiej strony. To właśnie mentalność nowych użytkowników jest taka, że nie chce im się szukać samemu. Z tym forum naprawdę źle się dzieje. Poza pytaniami na które jest już 100 odpowiedzi pojawiają się skrajnie durne i głupie. Niektóre pytania jakie tu znalazłem są tak absurdalne, że odnosi się wrażenie czy to nie jest kiepski żart a osoba je zadająca ma jakieś problemy ze zdrowiem psychicznym.
Tole - 28.01.2015
tokatoka - 29.01.2015
(29.01.2015, 15:51)stefan85 napisał(a): (28.01.2015, 16:20)Tole napisał(a):

Jakoś tak mam wrażenie czasem że piszesz dla pisania, kręci cię podbijanie licznka postów?
Wstawienie tych uśmieszków podbiło licznik o 1 podobnie jak i skomentowanie tego.
Tole - 29.01.2015
I to też podbija licznik
Nie napisałem bo tak emocjonalnie poczułem się po czytaniu o polskiej mentalności i nie mogłem się powstrzymać
tokatoka - 30.01.2015
Ani adwokat, ani drugie konto (zresztą skąd taki pomysł- masz jakieś doświadczenia z pisaniem samemu do siebie?). Po prostu dziwią mnie takie insynuacje, że ktoś podbija sobie licznik. Tole nie wstawia takich uśmieszków ani krótkich komentarzy jakoś nagminnie a nawet jeśli w tym wypadku Ci to przeszkadza to zawsze możesz to zgłosić. Nie tłumacz się głupio, że skomentowanie nabijania postów cokolwiek wnosi bo tak nie jest. Wywołuje dokładnie taki sam efekt do którego się czepiasz czyli podbija licznik. Ktoś wstawił uśmieszki, Ty to skomentowałeś i poza tym, że licznik u obu osób się podbił to nic się nie zmieniło. W mojej opinii ten licznik nie jest do niczego potrzebny i mógłby wcale nie istnieć.
A tak dla przykładu po co był Twój ostatni post w tym temacie:
http://www.akwaswiat.net/showthread.php?tid=38379&page=3&highlight=rozwi%C4%85zuje ?
Może też to podczepić pod nabijanie postów? Stwierdzasz jakieś oczywistości zupełnie bez potrzeby. Śmieszy mnie jak ktoś ma pretensje o to co sam robi. Taką wypowiedź można by pod każdym tematem dodać.