Glony -
Rogo - 11.06.2015
Witam, zbiornik 112l 80x35x40, filtr aquael unimax 250, podłoże JBL AQUABASIS na to manado przysypane trochę czarnym bazaltem 1-2mm żeby nie wypływało (którego już prawie nie widać). Roślin myślę że średnio dużo, oświetlenie 3x70cm smd 5730, 2 zimne i jedna czerwono niebieska + oryginalne badziewne 4 lampki ledowe. w baniaku średniej wielkości korzonek ;].
START - 19.03.2015
neonki - 15
otoski - 6
ramirezy - 2
gupiki - 3
mieczyki - 2 duże - 2 małe
gupiki juniory- 10
Parametry wody
PH - 7
KH - 8
GH - 13
NO2 - 0 (ZOOLEK więc może kłamać)
NO3 - 5
PO4 - 0,4
temp 25 stopni.
węgiel w płynie (2 naciśnięcia w instr.) podaje 4
potas (K2SO4 1 naciśnięcie 100l/0,5 ppm) podaje 1
Symfonia złota (K,Mg,N,S,C,O,B,Co,Fe,Mn,Mo,Zn,Cu 1 naciśnięcie dziennie) podaje co 2 3 dni 1 naciśniecie
Świecenie od 7:15 do 18:00
Pol godz, przed włącza i pół godz po wyłącza się CO2 z butli (2 3 bąble na sek.)
Glony (widoczne na zdjęciach), jak się tego dziadostwa pozbyć ?

jaki stosunek powinienem mieć minerałów, mam osobno sole rozrobione, azot fosfor, magnez, potas
[attachment=23147]
[attachment=23148]
[attachment=23149]
[attachment=23150]
[attachment=23151]
RE: Glony -
Kelvezu - 11.06.2015
Kiedy zacząłeś nawozić?
Rogo - 12.06.2015
po 4 tyg na poczatku po polowie zalecanej dawki i wegiel potas i makro, po jakims czasie mikro zamienione na symfonie
Rogo - 17.06.2015
CO2 cały czas mam z butli, napisałem przecież 2 3 bąble na sekundę, symfonia poszła na tą chwile w kąt, węgiel potas i makro podaje, kiedy zapodać mikro ?? światełko o 1 poziom przyciemniłem na ściemniaczu
janosik - 19.06.2015
(18.06.2015, 07:24)stefan85 napisał(a): no fakt o co2 pisałeś.
możesz podać trochę fosforu, uzupełnić do 1. problem jest ze światłem raczej, na początek proponuję kilka lampek wyłączyć najlepiej te czerwononiebieskie - raczej mają złe widmo dla roślin i służą wyłącznie glonom.
Moge jedynie potwierdzic ta wypowiedz.
Swiatlo z zakresu niebieskiego i UV to manna dla glonow.
Rogo - 19.06.2015
(19.06.2015, 02:04)janosik napisał(a): (18.06.2015, 07:24)stefan85 napisał(a): no fakt o co2 pisałeś.
możesz podać trochę fosforu, uzupełnić do 1. problem jest ze światłem raczej, na początek proponuję kilka lampek wyłączyć najlepiej te czerwononiebieskie - raczej mają złe widmo dla roślin i służą wyłącznie glonom.
Moge jedynie potwierdzic ta wypowiedz.
Swiatlo z zakresu niebieskiego i UV to manna dla glonow.
miały pomagać w wybarwieniu roślin

) na jaki kolor wymienić ??
Updated AI Stock Analysis Platform Guide -
FrankJScott - 20.06.2025
To the guy asking about best sites for stock research, ai for day trading, stock analysis tools free, artificial intelligence stocks to buy, ai on stock market, best stock info websites, stock market trading ai, ai companies publicly traded, stock trading with ai, best trading analysis app, I highly suggest this
top rated AI stock trading platform link or share market ai, best way to invest in ai, best ai shares, stock analysis software, new ai stocks, stock market research platform, startup ai companies to invest in, ai on stock market, best ai companies to invest, best stock analysis app for beginners, and don't forget this
continue on AI stock picking platform info and don't forget trading prediction software, artificial intelligence stock price today, best ai for trading, top ai trading software, all ai stocks, ai nasdaq stocks, open ai stock, stock analysis best app, top app for stock analysis, stock analysis websites, alongside all this
high rated AI stock analysis platform advice which is also great. Also, have a look at this
look at this about AI stock analysis platform url alongside all deep learning stocks, invest in chat gpt, chat gpt stock ticker, stock prediction program, ai gpt stock, ai for predicting stocks, best apps to predict stocks, best free stock analysis websites, stock market investment software, ai stock analysis, not forgetting sites such as this
awesome AI stock trading platform link not forgetting sites such as best ai investing apps, ai trading account, investing in chat gpt, best stock picking tools, best website stock analysis,
resources on as well as best free app for stock analysis, stock market analytics tools, stock data analysis, stock chart predictor, stock prediction program, for good measure. Check more @
Awesome Korean Business Massage Guide 36de0d7