Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Głośny Fluval 205 - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Sprzęt w akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Sprzęt (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Temat: Głośny Fluval 205 (/showthread.php?tid=7990)

1 2 3

Głośny Fluval 205 - casyop - 12.01.2009

Witam.
Kupiłem filtr jak w opisie i jest mały problem.
Filtr pracuje dość głośno. Na rurce wylotowej wyraźnie czuć drgania. Czym to może być spowodowane? Filtr stoi na poziomie dna akwarium tuż za nim i rurki są troszkę zagięte ale bez przesady. Poszukuję przyczyny, a może to jakaś wada?

RE: Głośny Fluval 205 - bumboo - 12.01.2009

casyop napisał(a):Witam.
Kupiłem filtr jak w opisie i jest mały problem.
Filtr pracuje dość głośno. Na rurce wylotowej wyraźnie czuć drgania. Czym to może być spowodowane? Filtr stoi na poziomie dna akwarium tuż za nim i rurki są troszkę zagięte ale bez przesady. Poszukuję przyczyny, a może to jakaś wada?

WIRNIK

RE: Głośny Fluval 205 - casyop - 12.01.2009

Że wirnik to ja sam wymyśliłem ale czy się to już komuś zdażyło? Bo jak mniemam nie powinno tak być.

RE: Głośny Fluval 205 - bumboo - 13.01.2009

casyop napisał(a):Że wirnik to ja sam wymyśliłem ale czy się to już komuś
zdażyło? Bo jak mniemam nie powinno tak być.

A w czym pomoże Ci ta informacja, statystyki prowadzisz? Wyraźnie napisałeś że szukasz przyczyny a nie jak teraz piszesz przypadków. Zdecyduj się jaka informacja Cię interesuje i nie mniemaj za dużo bo jest pewne ze filtr nie powinien hałasować a to czy komuś się to przydarzyło zapytaj w Hyde Parku.

P.S zdarzyło pisze się przez rz

RE: Głośny Fluval 205 - casyop - 13.01.2009

Ale Ty miły i uczynny jesteś. Jak nie masz nic do napisania bumboo to nie pisz bo mi w ten sposób nie pomogłeś. Jeśli się to komuś zdarzyło to może napisze jak z tym walczył a jeśli nie to znaczy że mój jest trafiony. Kapujesz? Bo jak nie to nie nabijaj sobie ilości postów i nie pisz więcej w tym temacie. A ten dzwięk to lekki warkot jednak słyszany nawet przy cicho włączonym telewizorze a nie jak napisałeś hałas.
p.s. Dzięki za znalezienie orta.

casyop napisał(a):Ale Ty miły i uczynny jesteś. Jak nie masz nic do napisania bumboo to nie pisz bo mi w ten sposób nie pomogłeś. Jeśli się to komuś zdarzyło to może napisze jak z tym walczył a jeśli nie to znaczy że mój jest trafiony. Kapujesz? Bo jak nie to nie nabijaj sobie ilości postów i nie pisz więcej w tym temacie. A ten dzwięk to lekki warkot jednak słyszany nawet przy cicho włączonym telewizorze a nie jak napisałeś hałas.
p.s. Dzięki za znalezienie orta.

Ależ proszę po raz pierwszy to zrobiłem tak na prawdę to daje radę z czytaniem nawet z błędami.Big Grin nie przeszkadzają mi one sam je pewnie popełniam hehe
Wracając do filtra to często gęsto tak się zachowuje jak jest źle odpowietrzony. Tak czy inaczej nie powinno go być słuchać.

Big GrinWink

RE: Głośny Fluval 205 - casyop - 13.01.2009

Kolego bumboo dzisiaj byłem w sklepie i odpaliliśmy nowy filtr i działał tak samo. Powiedzieli że tak to już jest. To co ja jestem przewrażliwiony? Dla mnie taki dzwięk jest nie do przyjęcia.

casyop napisał(a):Kolego bumboo dzisiaj byłem w sklepie i odpaliliśmy nowy filtr i działał tak samo. Powiedzieli że tak to już jest. To co ja jestem przewrażliwiony? Dla mnie taki dzwięk jest nie do przyjęcia.

Dokładnie tak jest miły kolego, to się nazywa wadliwa seria i występuje najczęściej w firmie fluval. Uwierz mi zrobisz jak chcesz lecz dla mnie jest to nie do przyjęcia. Praca tego egzemplarza z tej serii w tej chwili nie sprawia Ci kłopotów, pamiętaj zatem że on będzie pracował 24/h przez długi czas który będzie powodował że ta mała nieznacząca usterka zacznie być coraz bardziej zauważalna WinkBig Grin

Excellent Ai Stock Trading Tips - FrankJScott - 26.07.2025

For the person inquiring about ai stock market trading software, free software for stock market, ai app for stock market, stock analysis tool, free ai stock prediction, stock research software, ai stock chart analysis, ai that predicts stock market, technical analysis, top ai stocks to buy now, I highly suggest this look what i found on AI stock prediction details or stock research software, stocks help, buy openai stock, ai revolution stocks, share market analysis tools, chat gpt for stock trading, best stock picking tools, publicly listed ai companies, online stock analysis tools, trading and investing in stock market, alongside all this best AI stock investing forum bearing in mind stock market monitoring software, top artificial intelligence stocks, stock trend analysis, investing analysis, stock market research platform, ai tech companies stock, best tool to buy stocks, stock data analysis, ai stock, trading and investing in stock market, and don't forget this my website about AI stock trading link which is also great. Also, have a look at this straight from the source for AI stock trading info together with about stock trading, new ai stocks, automated ai investing, best stock ai, top stocks for ai, best sites for stock, stocks to buy now app, best sites for stock research, stock market prediction tools, day trading ai, and don't forget this learn more here on AI stock analysis advice which is worth considering with best ai companies to invest in, best stock market analysis websites, best tools to analyze stocks, ai stock trading companies, best ai trader, for beginners on together with using ai for stock trading, best stock analysis platform, ai trading technology, top ai companies to invest, chat gpt for investing, for good measure. Check more @ Top Tajir4d Tips 358f315

Useful Workspace Management And Moving Solutions Tips - FrankJScott - 12.08.2025

why not just google it