jak zmienić wystrój akwarium -
maciek123 - 15.01.2009
mam zamiar zmienić wystrój swojego baniaczka pomoże mi ktoś?
RE: jak zmienić wystrój akwarium-pomocy -
apri cort - 15.01.2009
To daj jakiś link do niego albo opisz co tam masz, co chcesz mieś i podaj parametry.
maciek123 - 15.01.2009
apri cort napisał(a):To daj jakiś link do niego albo opisz co tam masz, co chcesz mieś i podaj parametry.
a wiec 100x40x40 i ..mam chyba mentlik -szkoda ze nie mam zadnej fotki
pomoze ci cos jesli postarms ie opisac...?
maciek123 napisał(a):apri cort napisał(a):To daj jakiś link do niego albo opisz co tam masz, co chcesz mieś i podaj parametry.
a wiec 100x40x40 i ..mam chyba mentlik -szkoda ze nie mam zadnej fotki
pomoze ci cos jesli postarms ie opisac...?
jestes?
jestes jeszcze na forum?
apri cort - 15.01.2009
No to opisuj, bo tak w ciemno to co ja Ci tu pomogę...?
maciek123 - 15.01.2009
wiec wymiary podałem ...sam nie wiem na co sie zdecydowac jeśli chodzi o tło to zrobiłem sobie wczoraj zewnwtrzne ze styropianu(imitacja skalky) nawet niezle wyszlo -koloru stalowego... bedzie do ntego tla psowal brazowy korzeń i np jasne piaskowce?
apri cort - 15.01.2009
No korzeń i piaskowce to raczej nie bardzo, jaki chesz biotop? Jakie masz ryby? Bo jak korzeń to woda miękka, a jak piaskowce to twarda, a więc Malawi albo Tanganika.
Kejdi - 15.01.2009
Co Ty właściwie masz teraz w tym akwarium (ryby, wystrój, rośliny) a co chciałbyś mieć (jakie ryby, bardziej rośliny, korzenie czy skały, co Ci się podoba) ??
Wymiary to nie wszystko...
maciek123 - 15.01.2009
z rybami to jeste kłopot bo wiesz w sumie dopiero zaczałem przygode z akwarystyka i wyszło tak ze szkoda mi ylo malych molinezji jak sie urodzily wiec zostaly-jest ich teraz 8 z mieczykami podobnie tez kolo 8 ,3 danio dwa spore skalary, 3 glonojady , 5 neonkow.....
a rosliny to..no coz gesta podzielona na dwie osobne moczarka kanadyjska, podobnie kabomba i jakies dwie blizej nieokreslone chyba kryptokoryny... do tego dwa korzenie...
wiec raczej sklonny jestem ku krzeniom ale nie wiem jak one ( i czy w ogóle bedzie to pasowac)
szare "skalne tło i do tego brązowe korxzenie...chyba ze macie inny pomysł aranżacji z wykorzystaniem zewnetrznego szareo-skalnego tla?
jestescie?
Kejdi - 15.01.2009
A co Ci się nie podoba w tym co jest, że chcesz zmieniać ?
Nie wiem ile jest tych roślin, jakiej wielkości są korzenie, jak ustawione, jakie jest podłoże... Nie wiem co Ci się podoba a co nie podoba, jaką masz wodę, jaki sprzęt ?
Jedyne co mogę Ci doradzić to drobne zmiany w obsadzie.
Bez fotki Twojego akwarium i dokładniejszych informacji nikt nie będzie wiedział jak Ci pomóc.
Można nawet oddać albo sprzedać wszystko i od zera zaaranżować to akwarium, pytanie tylko na jakie zmiany jesteś gotów i co właściwie jest nie tak.
FOTKA bardzo się przyda.
maciek123 - 15.01.2009
wiesz no ..jest według mnie takie jakies monotonne... powiedz gdzie ewentualnie moge wyslac fotke tu jescze nie umiem ich umieszczac anie sie poruszac jak potem cie odnajde jak sie wyloguje?
a co bys proponowaly odnosnieobsady?