• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zdychajace rybki

Witam od jakiegos czasu zaczynaja mi zdychac rybki w akwarium juz padly 4.
dzieje sie to na przestrzeni 4 miesiecy.zaczelo sie od tego ze kupilem sobie rybe afrykanska ale semi agressive po moze 2 miesiacach zdechla zanastepny miesiac zdechla jedna molinezja i tak co miesiac cos pada juz nie mam 4 rybek.
moje akwarium teraz:
35 galonow pojemnosci
4 mieczyki
2 neonowki
3 mollinezje
2 glono jady (cat fish)
2 bystrzyki
Prosze o pomoc bo boje sie ze pozdychaja mi wszystkie rybki ;(

(17.06.2015, 03:35)karol261 napisał(a):  Witam od jakiegos czasu zaczynaja mi zdychac rybki w akwarium juz padly 4.
dzieje sie to na przestrzeni 4 miesiecy.zaczelo sie od tego ze kupilem sobie rybe afrykanska ale semi agressive po moze 2 miesiacach zdechla zanastepny miesiac zdechla jedna molinezja i tak co miesiac cos pada juz nie mam 4 rybek.
moje akwarium teraz:
35 galonow pojemnosci
4 mieczyki
2 neonowki
3 mollinezje
2 glono jady (cat fish)
2 bystrzyki
Prosze o pomoc bo boje sie ze pozdychaja mi wszystkie rybki ;(

Wrozki raczej tu nie zagladaja wiec nam pospolitym akwarystom trudno zgadnac bez dokladniejszego opisu parametrow wody i co robisz np. podczas podmian wody itp. Nawet brudne (czyste na pozor, ale nie umyte dokladnie) rece moga zniszczyc akwarium wprowadzajac bakterie lub np. hemikalia po testach na dloniach do wody w akwa.

Tak jak napisał Janosik. Przeczytaj regulamin i zapytaj ponownie.

200 L Ameryka Poludniowa

28 l Krewetki

"Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś"

tylko widzicie ja sie tak za bardzo na tym nie znam. Prosze tylko o jakies podpowiedzi co mam robic. Kiedy na poczatku mialem akwarium podmienialem 30% wody co dwa tygodnie a teraz moze raz w miesiacu tak podmieniam. co dwa tygodnie czyszcze z brudu. jakis czas temu uzywalem porodowki na male rybki poniewaz mieczyk byl w ciazy i nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z tym bo na poczatku mialem 15 malych mieczykow po czym wypuscilem je na akwarium po miesiacu tylko jedna zostala.

Myślę, że to choroba grzybicza. U mnie była na wiosnę i padło ok. 20 rybek.

Ja dawałem do wody Trypaflavin z Zooleku.

Skocz do: