• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bimbrownia i wszystko co z nią związane

oświetlenie masz dobre wiec myślę ze może cały czas lecieć daj zaworek bo to zawsze jakieś bezpieczeństwo a o co ci chodzi z tą regulacją ??

obsada: 112L
4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
13 kirysków z własnej hodowli :)
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

raqu93 napisał(a):oświetlenie masz dobre wiec myślę ze może cały czas lecieć daj zaworek bo to zawsze jakieś bezpieczeństwo a o co ci chodzi z tą regulacją ??

Bimbrownia dziala doskonale zawor zwrotny mam,ale chodzi mi o to ze mam ja podlaczona pod kostke napowietrzajaca i leci z niej jak bym mial wlaczona pompke,zlamalem wezyk spielem gumka i teraz leci mala mgielka a nie tak jak opisuja ze babelek czy dwa na sekunde.Boje sie ze daje za duzo lub za malo.

powinna ci lecieć taka mgiełka czyli jest dobrze jak innym lecą dwa bąbelki to mają pewnie nieszczelną a masz wężyk podpięty pod kostkę lipową czy zwykłą ?? jak masz pod zwykła to daj pod lipową będzie lepiej się co2 rozpuszczało i będzie lecieć mgiełka

4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

raqu93 napisał(a):powinna ci lecieć taka mgiełka czyli jest dobrze jak innym lecą dwa bąbelki to mają pewnie nieszczelną a masz wężyk podpięty pod kostkę lipową czy zwykłą ?? jak masz pod zwykła to daj pod lipową będzie lepiej się co2 rozpuszczało i będzie lecieć mgiełka

Mam zwykla kostke,musze zalatwic lipowa.

A czemu nie podajesz CO2 do filtra?

126 L

Masz problem z moderatorem? Wydaje Ci się, że masz rację?
Daruj sobie. To i tak nie ma sensu.

mam pytanko bo jakos nie widzialem nigdzie wyjasnien jesli sa to przepraszam.Podajac w dzien co2 wieczorem je odcinam,czy nie zmienia to non stop parametrow wody i nie jest szkodliwe dla ryb?Pytam bo po dwoch dniach stosowania co2 zdechla mi neonka i platka. Jest jakies zastosowanie na wyrownanie tych parametrow. dzien co2 a noc?

mattoid napisał(a):A czemu nie podajesz CO2 do filtra?

W tym filtrze niemam gdzie sie podpiac jest to juwel bio cos tam byl w zestawie z akwa.

no nie wiadomo czy to jest od tego ;/
ja teraz podpiołem swoją bimbrownie i zobaczymy co z tego będzie czy w ogóle będzie chodzić Smile

4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

Perolski napisał(a):
mattoid napisał(a):A czemu nie podajesz CO2 do filtra?
W tym filtrze niemam gdzie sie podpiac jest to juwel bio cos tam byl w zestawie z akwa.
Zawsze się da jak się chce. Ja aktualnie podaję CO2 do kaskady. W sumie sam nie mam pojęcia czy to ma sens ale mam taką nadzieję.

126 L

Masz problem z moderatorem? Wydaje Ci się, że masz rację?
Daruj sobie. To i tak nie ma sensu.

raqu93 napisał(a):no nie wiadomo czy to jest od tego ;/
ja teraz podpiołem swoją bimbrownie i zobaczymy co z tego będzie czy w ogóle będzie chodzić Smile

Jezeli dales dobre proporcje skladnikow i dobrze uszczelniles to dlaczego ma nie chodzic.Moja zaczela pracowac odrazu nawet nie czekalem na pierwsze babelki podpielem i smiga tylko nadal niemam pojecia co dalej? chodzi o wyrownanie tych parametrow dzien a noc.Czy one sie zmieniaja czy nie,czy ma to wplyw na ryby czy nie?

Skocz do: