• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Tylko na tydzień? hahhaha.
Lepiej przez 30 lat (welony tyle żyją...) w pokoju 1,5x1,5m...!
Sadystka...!

"Ja w moim 6o l akwarium mam pare welonow 7 gupikow 4 danio skalara i rekinka"

-tak? i co jeszcze? może 5 pielęgnic severum? a może pawiookie? ...
Brak słów. Oddaj danio, skalary , rekinka i welony. Gupikom będzie żyło się tam wręcz idealnie!

72l - parę roślin, same glony, ślimaki. Reszty istot żywych nie odnotowano.

sara9311 napisał(a):Tak wy to byscie chcieli zeby jeden welon zyl w 100 litrach przesada ani nie choruja czuje sie dobrze ;/ . Nie mam zamiaru ich wydawac .

Nie, w co najmniej 200L.

no tak zostawie sobie jednego neona bo wy tak chcecie , pff .

Neony są to ryby stadne więc nie może być jeden... jak chcesz pogadać to chociaż z sensem.
Jeśli jesteś najmądrzejsza to idź sobie stąd po prostu i nie wkurzaj tu ludzi a jeśli chcesz męczyć ryby to powodzenia. Pfff...

Kolejna idiot;/

Ciężko zrozumieć, ze dana ryba ma takie wymagania???

masz 60l ja w domu w Rudniku nad sanem też mam 60l i tam mam 20 neonow i nic więcej, bo taka obsada nadaje się do tego litrażu.

Szkoda, że Ciebie nikt w klatce nie zamknie to byś wiedziała, co ryby czują w słoiku;/

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

sara9311 napisał(a):no tak zostawie sobie jednego neona bo wy tak chcecie , pff .

Z takimi tekstami to na podwórko do kolegów..........
Tu nikt Ci nie każe, tylko dobrze radzi.
O dziwo pan w zoologicznym Ci też pewnie przytaknie, bo chce Twojej kasy a ma w nosie co zrobisz z rybą.

W zasadzie Twój post nie jest jasno określony, raczej wygląda jakbyś się chwaliła. Uwierz nam - nie ma czym.
sara9311 napisał(a):Ja w moim 6o l akwarium mam pare welonow 7 gupikow 4 danio skalara i rekinka Wink

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

sara9311 napisał(a):Ja w moim 6o l akwarium mam pare welonow 7 gupikow 4 danio skalara i rekinka Wink

Nie wiem czy taką głupotę da się leczyć w ogóle? To wrodzone czy nabyte?

Tak to już jest jak się kupuje najpierw akwa a potem na szybko dobiera obsadę...chociaż tu doboru raczej nie było..."ta mi się podoba, kupię sobie"...
To że w zoologu rybki są tak napchane do akwa nie znaczy że masz robic to samo...;/

Dopiero zaczynam ;)
112 l zalane 12.12.09...czeka na mieszkańców ;)

Ja mam akwarium 40l

trzymam w nim danio prengowate ! co moge jeszcze dodac do tego akwarium ?! proszę o porady?!
rośliny i ryby!?!

Zbiornik - 40l
oświetlenie - 1 x 25w
podłoże - żwirek lśniący
ogrzewaniw - narazie niema

Danio wypada z akwa niestety. Akwa jest za małe na ryby tak energiczne, potrzebują przestrzeni do pływania.

Akwa nadaje się raczej na mniejsze ryby.
Pomyśl nad muszlowcami krótkimi??

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Skocz do: