• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 60l - mimo ciągłych pytań i Waszych rad, wciąż jest fatalna

Mój bojek jest spokojny. Tylko kiryski gna jak je karmie zeby ich tabletek zasmakować ;d

jak ja wrzuciłem boja i mieczyka to szybko musiałem wyjąć ;p

1)obecnie : Akwarium 25 l ,5 roślinek i 4 mieczyki
2)Akwarium 98l 8 roślin i narazie 0 rybek

Witam chciałbym mniemic obsade w moim 60l akwa wiem ze na temat tego litrazu jest sporo tematow a mi chodzi tylko o krotka wypowiedz Tak lub Nie awiec moje pytanie brzmi:
Czy w 60l akwa moge trzymac:
- 20 neonow innesa
- 2 pretniki karlowate (1+1)
- 2 pielegniczki ramireza (1+1)
- 3-4 otoski (ale narazie mam 3 kosiarki bo niebylo ale jak tylko sprowadza to wymienie)

Moim zdaniem będzie przerybienie. Wybierz albo prętniki albo ramirezy i neonków mniej, 15 powinno być ok. Pozdro

Oczywiście, że będzie przerybienie , jak kolega powyżej napisał albo prętniki albo ramirezy.
Ale ja bym dała harem prętników jak coś i neonków mniej , myslę , że 10 byłoby ok , co do otosków to stadne i min. 5

Prawidłowa obsada:

- 15 neonow innesa
- Raczej Prętniki odpadają do 60 l, zamiast tego 1+2 Bojownik lub Parka Ramiereza
- 5 Otosków

To wszystko.

Witam mam Zbiornik 60L i chciałbym się was zapytać czy mógłbym w nim hodować parkę pielęgniczek ramirez i parkę pielęgniczek kakadu obie rybki mi się bardzo podobają tylko nie wiem czy mogą być razem czy nie.

Tematy zostały połączone.
Kejdi

Jest dużo czynników które na to wpływają, podstawa to:
-czy zbiornik jest gęsto zarośnięty
-czy są liczne kryjówki w postaci korzeni, i.in

Raczej w takim litrażu należy wykluczyć łączenie tych ryb

[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html

a poza tym Kakadu trzymamy w haremach czyli np. 1 samiec i 2 samice a że samice tego gatunku dzielą między sobą akwa to będzie problem do tego jeszcze Ramirezy też przy dnie ;/ raczej Sobie odpuść dla haremu Kakadu to jest przymało ;P

25l Bojownik
7l Rośliniak z Ślimaczkami
80l pustka nie mam narazie pieniążków ;P

Dydex napisał(a):Witam mam Zriornik 60L i chciałbym sie was zapytac czy mogłbym w nim chodowac parke pielegniczek ramirez i parke pielegniczek kakadu obie rybki mi sie bardzo podobaja tylko nie wiem czy moga byc razem czy nie.

Nie ma szans na to w tak małym zbiorniku. Kakadu zjedzą Ramirezki na obiad bardzo szybko. Jedyne rozwiązanie to parka Ramirez i to umówmy się nie jest specjalnie duży zbiornik jak dla nich.

Skocz do: