• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akwarium 45L ile kg piasku?

Witam, mam pytanie ile kilogramów piasku kwarcowego potrzebuje do takiego akwarium ?
I jakie rybki mogę mieć w tym akwarium bez roślin ?? bo nie chce roślin miec w akwarium ..
Chciał bym miec tam jakieś skały lub kamienie.
Proszę o pomoc

Może Tanganika?
A piasku musisz mieć ok 5-7kg a myślę.

-.-'

tanganika może i tak ale moje fundusze na dobry filtr pewnie nie dają rady.. i pewnie ja sam bym nie dał rady.. i jeszcze umnie nigdzie nie widziałem ryb z tego biotopu..;/

Ryby możesz zamówić na allegro lub w "Tropheusie" brevisy F1 ok 30zł/szt Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

(28.06.2010, 12:27)viktor napisał(a):  Witam, mam pytanie ile kilogramów piasku kwarcowego potrzebuje do takiego akwarium ?
I jakie rybki mogę mieć w tym akwarium bez roślin ?? bo nie chce roślin miec w akwarium ..
Chciał bym miec tam jakieś skały lub kamienie.
Proszę o pomoc
Jeżeli chcesz biotop skalisty tow tym litrażu nic raczej po za muszlowcami z Tanganiki nie wchodzi w grę.

A myślę też tak że "Czarne Wody" też bez roślin i można jakieś kamienie dać i korzenie. tylko nie wiem jakie ryby moge..;/

Fajnie w czarnych wodach wyglądałyby np.pistie+rogatek .

BW-możesz dać różnego rodzaju korzenie,gałęzie,liście,kamienie też(w mniejszej ilości),szyszki.

Co ryb możesz mieć kilka małych neonków/razbór/zwinników + mała para pielęgniczek/bojownik .

-.-'

Myślałem nad obsadą i wymyśliłem takie coś ;D

Powierzchnia:
Pielęgniczka Kakadu 1+1
Tetra czarna x4? ale myśle że co innego nie wiem co .. ;D
Środek:
Bystrzyk Pereza x4? jak coś innego to podajcie
Dno:
Kirys spiżowy? albo Panda x4
Otoski x5

Nie wiem czy tak może być

Nie może. To 45l więc w grę wchodzą neony i 5 otosków nic innego.Pielęgniczki odpadają Smile

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

bez sensu akwa ma 50cm dlugosci wiec kakadu moze byc Tongue niby 60cm musi byc tak pisze w Sera poradnik ;D

Skocz do: