Sonda: Jak Ci się podoba mój Chaos?
Podoba mi się Bardzo
Podoba mi się
Jest średnio
Nie podoba mi się
    Wyniki sondy

• 21 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l ogólne]- Mój prywatny Chaos - czyli pierwszy baniak .

(27.11.2010, 18:22)katecheta22 napisał(a):  Ja sie na swoje obraziłem bo jak mają tarło to g..... z tego Big Grin
Posłuchaj swoich ryb to powiedzą Ci czego im brak aby potomstwo odchować. W baniaku trzeba słuchać ryb i roslin i wtedy jest wszystko ok.
To one są obrazone na Ciebie za brak czegoś i dlatego tylko do tarła dochodzi a potem d... Wink

Witam, śliczny zbiornik mam pytanie, dalej masz tak ustawione oświetlenie że 2x39W jest głównym oświetleniem a 2x30W pomocniczym, przyznam się nie przeczytałem całego wątku.

Nie. Teraz świecę w pełni całym światłem po 8 godz na dobę. I jak widac taki czas w zupełności wystarcza. Jak świeciłam 10 godz. to mi nitki się pokazały Wink

Ojojoj jedno z najładniejszych (chyba najładniejsze) akwarium na tym forum. Widać że ktoś tu ma rękę do roślin, poza tym dobre zdjęcia ktoś robi Wink
A te pielęgniczki, naprawdę przepiękne.

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie czy te stateczniki mocno się nagrzewają. U mnie one są gorące nawet elektroniczny. Jak to wygląda u Ciebie.

(28.11.2010, 12:26)Maciej_krakow napisał(a):  Ojojoj jedno z najładniejszych (chyba najładniejsze) akwarium na tym forum. Widać że ktoś tu ma rękę do roślin, poza tym dobre zdjęcia ktoś robi Wink
A te pielęgniczki, naprawdę przepiękne.
Kuna no jestem zawstydzana . Dla mnie ten baniak jest najpiękniejszy, bo jest mój Wink Ale jest tyle piękniejszych, harmonijnych i wywołujacych uczucie spokoju i piękna na tym i innych forach. Ten mój to chaosik Wink
A Inki są rzeczywiscie piękne Big Grin Jestem w nich zakochana po uszy Wink
(28.11.2010, 21:37)soul_hudson napisał(a):  Mam jeszcze jedno pytanie czy te stateczniki mocno się nagrzewają. U mnie one są gorące nawet elektroniczny. Jak to wygląda u Ciebie.

Statecznik od T8 nagrzewa mi się bardzo. Ale od T5 już malutko. Ale nie robi mi to specjalnego problemu, bo podnosi mi temp. w baniaku tylko o 1 st. C. A to niewiele Wink W lato mam najwyzej 28 st. C w baniaku mimo ogromnych upałów Wink

A jaką masz pokrywe? Plastikową ??

Tak. Najzwyklejszą. Nie stać mnie na taką jakbym chciała Wink

Nie obawiasz się tego że tak nagrzewające się stateczniki mogą przetopić kable lub nawet pokrywę ?

Zakładam właśnie podobne akwarium, dokupiłem statecznik elektroniczny wszystko zamontowałem dołożyłem do stateczników magnetycznych i strasznie się to wszystko grzeje, nawet ten elektroniczny (może troszkę mniej ale jest ciepły), zastanawiam się czy to normalne, czy przerabiać obudowę żeby mi to wszystko nie wpadło do akwarium.

Akwarium z pokrywa ma 15 albo 16 m-cy i nie ma ani śladu przegżania ani wytopienia, więc nie rozumiem dlaczego mam się bac. Klapka od stateczników nie jest sklejona na całej długości tylko przykręcona śrubkami i w jednym końcu specjalnie odstaje aby była jakakolwiek wentylacja. Nie wiem dlaczego u niektórych pokrywy się topia. U mnie żadna sie nie wytopiła. Ale u mnie latem nie ma w domu wysokich temperatur, bo dom jest dobrze ocieplony Wink

Skocz do: