29
(09.02.2011, 22:52)katecheta22 napisał(a): Akwarium jak zawsze zjawiskowe tylko jak zawsze wpieniają te do niczego nie pasujące gałęzatki 
Hahahahah jak zawsze zapomniałem o nich jak cykałem tą fotkę

a później już mi się następnych fotek robić nie chciało i tak z dnia na dzień siedzą sobie w baniaku

Ale pewnie w końcu nadejdzie ten dzień heh
6
Żeby pasowały to chyba by musiały być tylko same gałęzatki hehe a tak to jakoś specjalnie nie rażą bo akwarium naprawdę wypas
22
Kurka weź zrób tam jakiś syf, daj dużo światła żeby jakieś glony się zalęgły, bo za ładne to coś
Mam do Ciebie pytanie, z tego co pamiętam masz JBL Manado no nie? Masz też tak, że po każdej ingerencji wewnątrz Manado zaczyna bardzo pylić i ten pył osadza się dosłownie wszędzie, na liściach, korzeniach itd ... ?? Bo mnie zaczyna to wnerwiać i zastanawiam się na wymianą go na jakiś żwirek o drobnej granulacji.
29
(09.02.2011, 23:18)5pirit napisał(a): Kurka weź zrób tam jakiś syf, daj dużo światła żeby jakieś glony się zalęgły, bo za ładne to coś 
Mam do Ciebie pytanie, z tego co pamiętam masz JBL Manado no nie? Masz też tak, że po każdej ingerencji wewnątrz Manado zaczyna bardzo pylić i ten pył osadza się dosłownie wszędzie, na liściach, korzeniach itd ... ?? Bo mnie zaczyna to wnerwiać i zastanawiam się na wymianą go na jakiś żwirek o drobnej granulacji.

Mam glon np na szybach ścieram zielone kropki

to raz na korzeniach mam prawdopodobnie krasnorosty które też gąbką szoruję

Nie jest idealnie ale równowaga się utrzymuje i przy odpowiednim podejściu jakoś to funkcjonuje.
Tak mam monado u mnie też pyli ale nie dużo ja je przed wsadzeniem do zbiornika płukałem dość dużo razy. Teraz także pyli ale przy odmulaniu dna staram się wysysać ten syf i nie jest tak źle. Mi się podoba jego kolor dlatego je wybrałem niektórym w ogóle się on nie podoba no ale gusta są różne
22
No mi się ono bardzo podoba, również przez ten kolor. Też go płukałem kilka razy (według zaleceń aheda), i dupcia blada, ciągle pyli. A już w ogóle o lekkości tego podłoża nie wspominam, bo to też lekka klęska, przy tym podłożu chyba mija się z celem trzymanie kirysków, bo baniak będzie wyglądał jak pobojowisko. Ale baniaczek przy tym podłożu wygląda zacnie, i tylko to mnie jeszcze przy nim trzyma. Ale jak jakiegoś pięknego dnia się zdenerwuję, to pogonie manado i zamontuje jakiś żwirek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.02.2011, 23:40 {2} przez
5pirit.)
0
sliczne akwa, zazdroszcze takiego wielkiego i ładnego akwa
3
(09.02.2011, 23:18)5pirit napisał(a): Kurka weź zrób tam jakiś syf, daj dużo światła żeby jakieś glony się zalęgły, bo za ładne to coś 
No i ja również mam ten sam problem. Na szczęście w 20l, bo tam kupiłem po to aby przetestować. Musiałem do kaskady dokleić kawałek plexy aby woda nie wpadała prosto w dół bo wtedy dziura się robiła.
A no i wiesz jakie akwa masz.. Od byle kogo bym roślin nie brał ;p
[102l] - Ogólne.
[20] - kreweciarnia
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2011, 11:24 {2} przez
Damian4.)
29
Siema wszystkim
Chciał bym zrobić dziś jeśli znajdzie się chętna osoba przycinke roślin
Oto co by znalazło się w paczce
Wąkrotka 10 -12 szt po minimum 15cm
rotala green 10 - 15szt po min 10cm
gałęzatka 4szt
pistia 4 szt
limnobium do 10 szt
heteranthera zosterifolia 5 szt
Micranthemum umbrosum 15szt
To tak mniej więcej tyle fotki baniaka na poprzedniej stronie dla osób chętnych do wglądu. Kontakt oczywiście PW
38
No w końcu zasłoniłeś te paskudne kable

nie mogłem już patrzec na te Twoje akwa

Proszę cię o to abyś nie przedobrzył bo jest SUPER!
29
No to dziś po pracy wziąłem się za sprzątanie ( prościzna podmiana wody, przycinka roślin czyszczenie filtrów ) heh co tam prawie 4 godziny zleciały hehe
A jak wyszło ?? ocenę pozostawiam Wam.

Już dziś ręki tam nie włożę nie mam siły

Aha bym zapomniał z przodu doszedł mały Henio, zobaczymy co z tego będzie.
Zapraszam osoby odwiedzające do wypowiedzi, może macie jakieś pomysły co zmienić itp.
p.s Jak by ktoś był chętny na
limnobium
wąktrotkę
heteranthera zosterifolia
i coś tam jeszcze to będę w stanie zrobić ładną paczkę

Chętni proszeni o zgłoszenia na PW
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.02.2011, 23:12 {2} przez
greg3or.)