• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bimbrownia i wszystko co z nią związane

Przecież nadmiar musi gdzieś uciekać, inaczej rozsadzi butelkę.

file:///C:/Documents%20and%20Settings/test/Pulpit/dyfuzor.bmp

Link trzeba wkleić do przeglądarki.

Ciekawe jak to ma działać ?

susel

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

(22.02.2011, 15:30)Lipa96 napisał(a):  file:///C:/Documents%20and%20Settings/test/Pulpit/dyfuzor.bmp

Ciekawe jak to ma działać ?

susel

Wstaw ten obrazek na www.iv.pl albo www.imageshack.us. Działa w przeglądarce u ciebie bo masz go na komputerze i wpisujesz lokalizację w adres www, ale jak nikt z nas nie ma takiego obrazka pod tą lokalizacją to go nie zobaczymy.

Bimber możesz dać do 25.

[102l] - Ogólne.
[20] - kreweciarnia

(22.02.2011, 15:30)Lipa96 napisał(a):  file:///C:/Documents%20and%20Settings/test/Pulpit/dyfuzor.bmp

Rozwaliło mnie to Tongue

Już pisałem, ja bym podawał CO2. Kup ładniejsze, bardziej wymagające rośliny, zrób trawnik, jakiś korzeń i gra...

Próbowałem go wrzucić na stronę ale pisało że zły format. Jak zmienić format na zwykły jpg?

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Dobra dołączę się w końcu do dyskusji.

Otóż założyłem dzisiaj bimbrownię po raz pierwszy. Przepis 1410, kostka kupiona na allegro (już pokazywana tu kilka razy). Niespełna 10 minut po podłączeniu zaczęła bardzo buzować, powiem że byłem w szoku że od razu taka moc. Wklejam filmik i powiedzcie mi czy nie za mocno i czy taki efekt jest dobry jeżeli chodzi o rozpylanie:

http://www.youtube.com/watch?v=RQdRA4WnFXM

Dodam tylko że posiadam taki gotowy zestaw:

http://images43.fotosik.pl/135/bbba42b622a77955.jpg

Jakiś lipa masz dyfuzor że całe CO2 leci szybko do góry lepiej kostka lipowa dzięki niej Co2 rozprowadzane jest w postaci mgiełki po całym akw.No i tak zawsze mocno bimbrownia daje na początku

GG:9678802

Dodam tylko, że po przykręceniu (pokrętło na wężyku) CO2 leci w drobniejszych pęcherzykach.

Leci normalnie, zawsze na początku szaleje, za 3-4 dni będzie mniej leciało. To chyba największa wada bimbrowni, na początku leci za dużo, potem przez jakiś czas leci ok, a potem zaczyna lecieć coraz słabiej.
Dyfuzor faktycznie masz jakiś dziwny, że lecą takie duże bąble.

Rzeczywiście dzisiaj już takiego szału nie ma. Leci już mniej i dużo mniejsze bąbelki. Wczoraj w pewnym momencie to myślałem że butle rozwali.

Zauważyłem po południu dziwną rzecz i może być spowodowana tym, że zacząłem podawać CO2. A mianowicie chodzi o Otoski, generalnie rybka żwawa ciągle buszuje po zbiorniku. A po południu wszystkie nagle zamilkły siedzą na szybach i ciągle bez ruchu. Bimbrownię odłączyłem na jakiś czas zobaczymy co z tego wyjdzie. Bimbrownia chodziła od 11 do 18.

Skocz do: