6
10-12h, u mnie się świeci 13h i jest ok
0
Cześć, jestem początkująca w tej kwestii i proszę o radę.
Mam akwarium 60 litrowe i póki co:
glonojada
8 neonków
3 kiryski
Co mogłabym jeszcze dołożyć? Chodzi mi o jedną, dwie większe rybki.
Z góry dzięki za pomoc!
3
Witam zamierzam kupić 112L
planowana obsada:
-15 neonek
-1 albo 2 zbrojniki niebieskie
-1 welon - nie ma co z nim zrobić bo go dostałem a mieszkam w małym mieście i żaden z trzech zoologicznych nie przyjmuje ryb....
co dodać ?!!? lubię duże ryby np gurami, molinezje jakieś propozycje ?
12
(22.02.2011, 19:36)black_fox napisał(a): Witam zamierzam kupić 112L
planowana obsada:
-15 neonek
-1 albo 2 zbrojniki niebieskie
-1 welon - nie ma co z nim zrobić bo go dostałem a mieszkam w małym mieście i żaden z trzech zoologicznych nie przyjmuje ryb....
co dodać ?!!? lubię duże ryby np gurami, molinezje jakieś propozycje ?
Ja jednak postarał bym się pozbyć tego 'welonka' i zamiast zbrojników niebieskich proponuje Otoski.
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
3
jak pisałem jest to niemożliwe bo jednego zbrojnika już posiadam... no cóż będę próbował go komuś oddać ale raczej nikt nie ma większego akwarium z moich znajomych... No ale wracając do tematu to co dodać do aktualnie takiego składu ?
6
najpierw oddaj welona i zbrojnika i później możesz myśleć o nowych rybach. powiedz w sklepie że ten welon w ogóle nie pasuje do twojej obsady i że nic za niego nie chcesz. ja jak oddawałem zbrojnika, facet nie chciał bo mówił że mu zbrojniki nie schodzą więc umówiliśmy się że jak go sprzeda to da mi pieniądze.
3
Próbowałem już, zresztą chciałem za darmo a nie za pieniądze lol... A co takiego złego w tym zbrojniku w 112L ?
6
akwarium 112L jest na jednego welona ale to takie minimum minimum na welona. do tego jest potrzebna dobra filtracja. miałem welony i wiem jakie z nich brudasy. wyrywają wszystkie rośliny z podłoża, przewalają wszystko itp.
0
Witam. Mam pytanie odnośnie obsady zbiornika 450 litrów. W tej chwili w zbiorniku 200 litrowym mam 2 zbrojniki niebieskie, 5 danio pręgowanych, 4 kiryski spiżowe, 3 małe i 3 większe skalary, 5 neonków, kilka gupików i kilka neonków. Niedługo tj. za ok 2 tygodnie przeniosę je "na większe". I tu moje pytanie, co można zrobić jeszcze w takim dużym zbiorniku. Jest też kilka roślin więc pewnie towarzyskie. Poradzcie coś. Nie jestem jeszcze zdecydowana więc wszelkie sugestie mile widziane. Na pewno zostają skalary, bo mój mąż ma na ich punkcie bzika.
12
(23.02.2011, 22:53)zinek10 napisał(a): Witam. Mam pytanie odnośnie obsady zbiornika 450 litrów. W tej chwili w zbiorniku 200 litrowym mam 2 zbrojniki niebieskie, 5 danio pręgowanych, 4 kiryski spiżowe, 3 małe i 3 większe skalary, 5 neonków, kilka gupików i kilka neonków. Niedługo tj. za ok 2 tygodnie przeniosę je "na większe". I tu moje pytanie, co można zrobić jeszcze w takim dużym zbiorniku. Jest też kilka roślin więc pewnie towarzyskie. Poradzcie coś. Nie jestem jeszcze zdecydowana więc wszelkie sugestie mile widziane. Na pewno zostają skalary, bo mój mąż ma na ich punkcie bzika.
Ja bym jeszcze dal ze 3 sztuki kirysków i na pewno więcej neonków. Co do gupików to na twoim miejscu bym się zastanowił

.
Pozdrawiam.
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change