• 17 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 100l-150l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.
Question 

Bede kupywał do mojego akwa takie ryby jak : pielęgnica kakadu , otoski , mieczyk hellera ,neony , piskorka
http://porady.zdrowo.info.pl/kleszcze.html
- Moje pytanie moge tam wrzucić jeszcze danio rózowe i zielone ?

Piskorek odpada, mieczyków nie polecam - strasznie się mnożą. Wystarczą pielęgniczki, otoski, neony i do tego ewentualnie kirysy, krewetki, ślimaki.

czemu piskorek odpada ? na innych forach mi pisali ze moze być

Będe kupywał rybki do nowego akwa 140l

1+1 Pielęgnica kakadu
15 neonów
z 10 kirysków pstrych
1+2 mieczyki hellera
cierniooczek kuhla

Nie pozabijają sie te ryby ze sobą ? Będą żyły w zdodzie? Smile)

Dzieki za odpowiedz

Zrezygnowałbym z Mieczyków i Cierniooczków. Liczbę Neonów można zwięszyć do 20. Reszta jak najbardziej OK.

Jeżeli chcesz to możesz trzymać je razem nie powinno być walk ale nigdy nie ma 100% może trafić się ryba ze złym charakterkiem.

Zależy jak będzie wyglądać akwarium, musisz urządzić je tak, aby można było sobie wyznaczyć rewiry. Czyli daj trochę korzeni i roślinność ogarniętą.

Kirysków trochę za dużo zostawiłbym 5-7 i mieczyki nie potrzebne neonki może być z 15-20.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Piskorek może być nie przeszkadza. Reszta ok, jedynie mieczyki bym wywalił, bo się rozmnożą mocno.
Danio nie będą tu dobrze wyglądać. Miałem i zrezygnowałem po jakimś czasie bo kiepsko pasują do czego kolwiek , ewentualnie zamiast tych danio daj z 5-10 więcej neonów Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Może być Piskorek. Z prostszych wersji to np. popularna kosiarka czyli grubowarg syjamski. Są bardzo ruchliwe i energiczne jak brzanki więc nic sobie nie zrobią Smile

Witam akwarium 126l obsada w zbiorniku:
3x molinezja black moly
5x kirys pstry
1x zbrojnik niebieski
4x podstarzałe żałobnice....
Chciałbym dodać jakąś ławice zastanawiam się na neonami czerwonymi lub hokejówkami, neonów widzę dużo w zbiornikach dział "galeria", a hokejówek niewiele. Ktoś może pomóc...???

Skocz do: