• 3 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie Krewetek

(30.03.2011, 09:00)SinneR napisał(a):  Witam
Dołacze sie do tematu mam krewetki RCH, z neonkami i 4 gupiczkami w akwarium 60l.
Jest jakas szansa ze mi sie tam rozmnożą bez problemów ? maja juz okolo 1.5cm Smile

Niestety szansa na odchowanie małych kreweci jest znikła ponieważ ryby żyworodne żywią się narybkiem, małymi krewetkami, małymi ślimakami..

Witam jestem nowy tutaj pozdrawiam oczywiscie wszystkich Smile
mam pytanie czy jesli bym mial z zbiorniku krewetki Rch i babulti czy beda one sie normalnie rozmazaly nie bedzie zadnych krzyżówek?
a jeszcze do tego jak bym mial yellow to by sie nie pokrzyżowały?
aa i np jak bym wpuscil jednego glonojada to nie zrobi nic malym krewetkom?

Red Cherry i Babaulti się ze sobą nie krzyżują. Yellowki z RC owszem.
Powiedz jaki litraż ma twój zbiornik?

(16.04.2011, 20:35)Kondziu360 napisał(a):  Red Cherry i Babaulti się ze sobą nie krzyżują. Yellowki z RC owszem.
Powiedz jaki litraż ma twój zbiornik?
hm to czemu inny mówią że babaulti i RC sie ze soba krzyżuja? ;d kazdy co innego mówi eh.. 45l...

Cytat: hm to czemu inny mówią że babaulti i RC sie ze soba krzyżuja? ;d kazdy co innego mówi eh.. 45l...

Kto mówi że się krzyżują? Wink
Skoro akwarium ma 45l to o Zbrojniku nie ma mowy...

Jeżeli mowa o tych "babaulti": http://lsat.com.pl/wp-content/uploads/20...lti_02.jpg
Krzyżują się.

Hmm. Z ciekawości sprawdziłem przed chwilką w Googlach oraz na tablicy rozmnażania krewetek i wszystkie źródła mówią że Babaulti z RC się nie krzyżują.

Pewnie chodzi o Babaulti Stripes, Malaye i inne...
Ta krewetka to nie jest babaulti (ta o której piszemy) tylko Neocaridina heteropoda... czyli taka sama krewetka jak RC, WP,BP.. więc jak mogą się nie krzyżować?
Źle nadana nazwa x lat temu i teraz sątego skótki, trzemają je razem z innymi heteropodami i sprzedawają "Redki"

Dla rozwiania wszelakich wątpliwości daję tabelę, dla tych, którym nie chce się szukać Wink
http://imageshack.us/photo/my-images/201...f2gb5.jpg/

Witam ! Widzę tutaj zbiezne informacje, tak wiec zapytam raz jeszcze Wink Czy jest szansa rozmnozyc rch , trzymajac je w akwarium 54 l z gupikami ? Jakie warunki trzeba im do tego zapewnic? z gory dzieki za odpowiedz

Skocz do: