10
Pozostaje ci tylko dokupić jeszcze jeden kotnik/akwarium. Młode krewetki będą musiały podrosnąć w kotniku, rybki zresztą też. Gdy będą dorosłe, kup kilka krewetek, żeby wprowadzić "świeżą krew" do hodowli

Mam nadzieję, że pomogłam
14
(02.05.2012, 08:21)Portia napisał(a): Pozostaje ci tylko dokupić jeszcze jeden kotnik/akwarium. Młode krewetki będą musiały podrosnąć w kotniku, rybki zresztą też. Gdy będą dorosłe, kup kilka krewetek, żeby wprowadzić "świeżą krew" do hodowli
Mam nadzieję, że pomogłam 
widzę Portia jak na "zielną" dużo rad udzielasz ....
1
Mam pytanie - z jakimi rybkami można trzymać krewetki? :/
4
Z wszystkimi, które nie potraktują ich jako pokarm.
1

tego to się domyśliłem już dawno

A mógłbyś mi podać konkretne rybki, z którymi można je trzymać? :/
4
Za dużo by wymieniać. Zwróć uwagę na spokojne ryby z małym otworem gębowym i raczej o niewielkich rozmiarach.
1
Hmm, no nic... Jakoś wybiorę coś. Mam nadzieję że dobre
19
Dochowałem się młodych RC bez żadnych kotników. Akwarium mam małe ok 40 l. Roślin sporo- mchy ,lodygowce, glosia ,gałęzatka , moczarka . Obsada to trzy gupiki i 8 neonek.Zaraz po ciąży gupiki trochę ganiały maluchy , ale nie zaobserwowałem , by któregoś dopadły .Krewetki RC wbrew pozorom są bardzo szybkie. Sporo tego się urodziło , choć trudno powiedzieć ile. Żyją już jakieś dwa tygodnie ,i teraz maję ponad pół centymetra. Nie chowają się specjalnie, jak jakaś rybcia za blisko podpłynie to odskakują kilka centymetrów dalej. Ani gupiki ani neonki nie interesują się nimi za bardzo . obawiam się tylko że następne trzy samice noszą już jajca jakieś dwa tygodnie ,i może być z tego sporo za dużo krewetek. W poprzednich postach czytałem że gupiki zjadają maluchy. Z moich doświadczeń mogę powiedzieć że to nieprawda
Nie spojrzałem na datę posta ,przepraszam, ale może komuś się przyda (sam nie tak dawno zastanawiałem się nad obsadą do rc)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.10.2012, 19:44 {2} przez
narybeczek.)
0
Witam
Mało piszę na forum ale za to dużo czytam

Mam akwarium 240l i 2 m-ce temu przez przypadek trafiły do niego krewetki.
Myślałem, że moje bocje szybko "załatwią" krewetki dlatego nigdy ich umyślnie nie kupowałem. Ale mój naturalny matecznik z rogatka sprawił, że krewetki się mnożą bez przeszkód (obok narybku). Żyją sobie spokojnie w tej gęstwinie, czasami wypłyną na spacer, a swoim odskakiwaniem nie dają żadnych szans bocjom czy innym rybom. Jeśli część małych krewetek zniknie w pyszczkach ryb to trudno - przynajmniej ich ilość przyrasta wolniej.
4
Jeśli zauważyłem u krewetki red chery jajka na dołe odwłoku to za ile mogę się spodziewać młodych? wczoraj kupiłem krewetki i jedna już ma zielone jajeczka