30.06.2013, 10:10
witam
zwracam się do Was z prośbą o pomoc, problem dotyczy podgryzania rybek niedawno zauważyłem, że moje platki maja pokiereszowane ogony niewiem jakie kroki poczynić do zachowania bezpieczeństwa w moim akwa. Trzy rybki zdechły dwa głupiki i jedna płatka płci niepotrafie określić, nie znam się na tym ;( jestem żółtodziobem
akwa 200l
filtr tetra ex 700
grzałka 200 wat
temp 25 stopni
roślinki 7 sztuk nie wiem jakie ale są różne + korzeń
podłoże żwir, pod roślinkami kulki jbl
starter jbl denitrol niestety wlane 30 ml przy zapełnionym rybkami akwa
raz na tydzień 4 ml planta gainer classic(nawóz dla roślin akwariowych)
wszystko co znajduję się w akwa tzn: żwir,kamień, ozdoba zostały dokładnie wyparzone, akwa ma 3 tygodnie, pierszy tydzień bez rybek same roślinki.
obsada:
30 neonków innesa
5 molinezji
13 głupików( cztery kolorowe, większość samice)
9 platek
3 glonojady( 2 albinosy? 1 zbrojnik)
10 danio (czerwone w paski)
1 bojownik( płeć nieznana niebieski)
Jak już wspominałem jestem początkującym hodowcą, obsade wybierał mi pan z sklepu zoologicznego, zwracam się do was bo pana z sklepu wole niestresować chciał dobrze ale coś jest niewporządku. pozdro
zwracam się do Was z prośbą o pomoc, problem dotyczy podgryzania rybek niedawno zauważyłem, że moje platki maja pokiereszowane ogony niewiem jakie kroki poczynić do zachowania bezpieczeństwa w moim akwa. Trzy rybki zdechły dwa głupiki i jedna płatka płci niepotrafie określić, nie znam się na tym ;( jestem żółtodziobem akwa 200l
filtr tetra ex 700
grzałka 200 wat
temp 25 stopni
roślinki 7 sztuk nie wiem jakie ale są różne + korzeń
podłoże żwir, pod roślinkami kulki jbl
starter jbl denitrol niestety wlane 30 ml przy zapełnionym rybkami akwa
raz na tydzień 4 ml planta gainer classic(nawóz dla roślin akwariowych)
wszystko co znajduję się w akwa tzn: żwir,kamień, ozdoba zostały dokładnie wyparzone, akwa ma 3 tygodnie, pierszy tydzień bez rybek same roślinki.
obsada:
30 neonków innesa
5 molinezji
13 głupików( cztery kolorowe, większość samice)
9 platek
3 glonojady( 2 albinosy? 1 zbrojnik)
10 danio (czerwone w paski)
1 bojownik( płeć nieznana niebieski)
Jak już wspominałem jestem początkującym hodowcą, obsade wybierał mi pan z sklepu zoologicznego, zwracam się do was bo pana z sklepu wole niestresować chciał dobrze ale coś jest niewporządku. pozdro