• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Chora welonka

Tydzien temu zauwazyłam ze moja welonka jest strasznie spuchnieta. Odstawały jej wszystkie łuski i wydawała sie naprawde ogromna. Odrazu zaczęłam czytac jakies artykuły i fora zeby sie czegos dowiedziec. Nie miała wtrzeszczu oczu, jadła normalnie i pływała normalnie. Nie chciałam ryzykowac ze inne rybki w moim akwarium sie zaraza wiec przełozyłam ja do innego zbiornika. Kupiłam CMF ktory poleciła mi pani w zoologicznym. Wode w szpitalu dla tybki utrzymywałam w granicach 20 stopni, dawałam jej tylko odrobine jedzenia(myslałam ze moze ja przekarmiłam) no i teraz rybka cudownie ozdrowiała. Jest w tej chwili tylko odrobinkę spuchnięta. Wiem ze to jeszcze nie koniec, i ze musze poczekac az bedzie wygladac całkowicie normalnie. Ale teraz moje pytanie. Skad mam wiedziec kiedy moze wrocic do pozostałych rybek? Nie chce zeby wszystkie sie zaraziły.
Akwarium 60l 4 małe welonki i glonojad
Szpital ok 20l (moze troche mniej) napowietrzacz, pokarm w płatkach
Co to mogła byc za choroba?

Jeżeli zachorowała w ogólnym to choroba jest w ogólnym zbiorniku, a wrócić może jak będzie już normalnie wyglądać i się zachowywać. Co do tego powrotu to dodam jeszcze, że Twoje 60 litrowe akwarium nie nadaje się nawet dla jednego welona, a co dopiero czterech. Dla zbrojnika też jest za małe.

zanim kupiłam akwarium, kupiłam przewodnik dla poczatkujacych hodowcow, i jest tam napisane ze 55 litrowe akwarium jest odpowiednie dla 5 młodych welonkow.

Dla młodych...
Ale czy Ty bedziesz wiecznie młoda? Wiecznie bedziesz miała 1m wzrostu? Nie? No właśnie! Welony też...

Możesz ten przewodnik podrzeć, albo zwrócić do sklepu. Dziwi mnie, że ciągle są takie bzdury wydawane i nikt się tym nie zajmuje.

Kaef napisał(a):Możesz ten przewodnik podrzeć, albo zwrócić do sklepu. Dziwi mnie, że ciągle są takie bzdury wydawane i nikt się tym nie zajmuje.

Żeby poradnik działał, trzeba umieć czytać ze zrozumieniem! XXl wystarczy dla MŁODYCH welonów... A przecież one rosną więc wiąże się to i tak ze zmianą zbiornika na większy lub śmiercią ryb...

no ale narazie są młode wiec powinno im wystarczyc jak urosną to kupie większe akwarium to chyba logiczne. W czym problem? napisałam na początku ze są małe.

Nie jest to logiczne, bo aby urosnąć potrzebują odpowiedniego zbiornika.

Młoda ryba w za małym zbiorniku się męczy, karłowacieje, cierpi, i choruje......

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

To the guy asking about fantasia electronic hookah flavors, cheap hookah flavors yeg, Recommended Hookah Site, skittles flavored shisha, shisha montreal buy, where to buy hookah tobacco, I highly suggest this recommended hookah pipe tips or Almasa hookah online shisha, 3 kings hookah coals, hooka north Edmonton online, hookah pipe accessories, where to get hookah coals Edmonton, where can i buy shisha, not to mention this top rated almasa pipe blog on top of good hookahs to buy, queen of sex hookah flavor, buy hookah near me, cheap hookah flavors yeg, fantasia hookah tobacco flavors, coal for hookah where to buy, as well as this great shisha pipe blog which is also great. Also have a look at this top shisha pipe tips and don't forget fantasia hookah flavors for sale, hookah accessories canada, how to mix shisha flavors, top shisha flavors, hookah pen flavors no nicotine, best portable hookah to buy online, as well as this top rated hookah pipe url and don't forget buy glass hookah, fantasia hookah flavors list, starbuzz shisha flavors, how to smoke shisha without coals, fumari hookah coal burner, Useful Hookah Blog, on top of useful almasa pipe url which is also worth a look. I also suggest this awesome shisha pipe forum alongside all al fakher shisha flavors list, rechargeable hookah coal, buy shisha online, shisha tobacco flavors Edmonton, best hookah coals, where to get hookah coals yeg, on top of this useful almasa pipe info as well as pharoah coal burner yeg almasa, fantasia electronic hookah flavors, hookah coal holder, buy al fakher shisha online, how old to buy a hookah, Almasa hookah online shisha, alongside all awesome shisha pipe tips which is also great. Finally, have a look at this top almasa pipe info for good measure. Check more Top Rated Air Quality Forum 5b6451_

Skocz do: