09.12.2008, 20:49
Proste-podmiana(oczywiście nie wylać i wlać)tylko stopniowo.
24 stopnie masz bez grzałki?
24 stopnie masz bez grzałki?
Viper_bxv napisał(a):No tak, tylko pytanie jak ochłodzić wodę ?podgrzać to nie problem, w drugą stronę za to nie widzę łatwego sposobu :/

Cytat:Zbrojniki (glonojady) nie tolerują soli.Jak urosną nie będą też tolerowały welonków i siebie nawzajem. Akwa jest za małe dla nich wszystkich razem wziętych i każdego z osobna (no, może dwa welony da się upchnąć ale reszta do oddania).
Viper_bxv napisał(a):(...)
2. Jeśli chodzi o chloramfenikol lub gentamycyna możliwe że uda mi się załatwić, pytanie więc jak to podawać z jakim jedzeniem i jak (dawkowanie)? Jeśli sól nie pomoże to zamierzam to w takim razie zastosować, coś musi pomóc ...(...)
. Furaginum - jedna tabletka na 50 litrów wody, będzie żółta niemiłosiernie i mikroflorę szlag trafi. Może pomoże. Powyższe sposoby testowane na paletkach, ze skutkiem różnym.Cytat:Furaginum - jedna tabletka na 50 litrów wody, będzie żółta niemiłosiernie i mikroflorę szlag trafi. Może pomoże.Na co to Furaginum? Na problemy z pęcherzem pławnym?
Esmeralda napisał(a):(...)
Na co to Furaginum? Na problemy z pęcherzem pławnym?
) - a jeżeli podejrzewa się infekcję pęcherza pławnego, to zwykle myśli się o infekcji bakteryjnej - i tych gram ujemnych wykluczyć nie można. Poza tym jest względnie stabilna w wodzie i łatwo dostępna.Cytat:Tak - i bynajmniej nie przez zbieg okoliczności że i to pęcherz (pławny) i to też pęcherz (moczowy). Zwyczajnie ładnie tłucze bakterie gram ujemne (w tym Escherichie Coli, która jest przyczyną dużej ilości zapaleń pęcherza - moczowego ) - a jeżeli podejrzewa się infekcję pęcherza pławnego, to zwykle myśli się o infekcji bakteryjnej - i tych gram ujemnych wykluczyć nie można. Poza tym jest względnie stabilna w wodzie i łatwo dostępna.hhmm, tego sposobu jeszcze nie próbowałam, ale wypróbowałam wszystkie inne i myślę, że chyba po trzech miesiącach bujania się pod powierzchnią nie ma już sensu faszerować go chemią bo chyba raczej już nic nie pomoże, no nie?
Cytat:(...)
hhmm, tego sposobu jeszcze nie próbowałam, ale wypróbowałam wszystkie inne i myślę, że chyba po trzech miesiącach bujania się pod powierzchnią nie ma już sensu faszerować go chemią bo chyba raczej już nic nie pomoże, no nie?