a z resztą jakies doświadczenie chyba mam. ja mam 4 akwaria, strasznie sie do rybek przywiązałem dlatego nikomu nie pozwalam nawet nakarmić rybek..a mam dopiero 13 lat zamierzam kupić następne akwarium...
Nie ma za co Po to jest forum żeby dowiadywać się więcej! Jako ten preparat polecam Akryflawinę pozdrawiam
Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P Piszę poprawnie po polsku.
Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!
U samców występuje płetwa grzbietowa która jest zaostrzona. samica ma zaokrąglonąSamica ma zaokrągloną płetwe grzbietową. Natomiast samiec wyostrzoną (samica po lewaj a samiec po prawej)Mam nadzieję że wam pomogłem...
Witam mam pytanko mam w akwarium parke zbrojników widze że niedługo bedzie samica składac jajeczka oraz w tym samym akwarium parke kirysków czy mogą one tam byc czy nie pozjadają ikry? a i jak rozpoznac ze samica kirysa bedzie skladac ikre?
Odkryłam dziś ok 20 jajeczek ikry, złożone na szybie, blisko siebie, białawe kuleczki o średnicy ok. 1,5mm, ok. 5cm pod lustrem wody. Już kiedyś kirysy próbowały się w ten sposób rozmnażać, widziałam, że samica nosiła część ikry pod sobą, przytrzymując płetwami. Niestety po nocy jajeczka znikały, coś je pewnie zjadało... Czy mogę jakoś uratować tę ikrę? Część już wygląda na zniszczoną... Obsada i wymiary zbiornika poniżej.
Moim zadaniem będzie ciężko po np. skalary będą jadły ikrę a jak nie ikrę to młode;/ Też posiadam kiryski x4 i bym chwiał je rozmnożyć JA bym ikrę przeniósł do kotnika. A jaką masz temperaturę ??
"Dziś temperatura wynosi 0*C jutro ma być dwa razy cieplej czyli ile???"
No niestety już temat nieaktualny, Zygmunt (plecoś) wszystko wszamał..........;( Może następnym razem pokuszę się o założenie zbiornika tarłowego i przeniosę tam kirysy, gdy samica zacznie nosic ikrę.
Dla zainteresowanych mogę wrzucić kilka zdjęć samicy noszącej ikrę.