• 14 Głosów - 3.29 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak przygotować kamienie przed włożeniem do akwarium ? Jak sprawdzić czy się nadają ?

najpierw je polej octem jak sie nie bendą pienić to dopiero myśl o wsadzeniu ich do akwarium.

jak będzie ok i nie będą sie pienić to wygotuj je około.30 minut z woda z solą, a potem z 10 minut bez soli i będzie ok.

Cichyyy nie musi robić testu octowego, ponieważ ma malawi.Wygotuj je i wyszoruj.

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

nic takiego nie napisał że to są kamienie do malawi.

Ale są do malawi(faktycznie, że powinien napisać)

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

jak sa brudne, wyszoruj, wygotuj i git xD

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Kamienie wlasnie schną. Szorowałem je przez 3 godziny a pozniej gotowałem. Wygladaja slicznie. Jak urzadze akwarium napewno wrzuce foto !! Smile

Witam potrzebuje sprawdzić kamienie ktore chciał bym umiescic w akwarium, wiem ze robie to sie actem ale jak ?
Polac i odrazu ma sie zaczac pienic jeśli kamień jest zły ? czy potrzeba zalac te kamienie?
I po sprawdzeniu wystarczy opłukań kamień w bieżacej wodzie?
Prosze o pomoc . . .

Tematy zostały połączone - Kejdi

Do jakiego akwarium chcesz je wrzucić?

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

80x35x45 126l; drobny żwirek zasypany troszke grobszym i w tym 2 niezaduze kozenie
UNIFILTER 1000 UV
15xneon czerwony
2xzbrojnik
1xkirysek
I jakies roslinki tylko własnie mosze umiarkować parametry wody, aby nietracić w roslinki ktore zaraz mają zginąc.

Zaczołem polewac te kamienie octem i na kazdym słysze "syczenie" ale nie widac reakcji, na kilku tylko pokazały sie bąbelki. Czy wszystkie te kamienie sie nienadają ? ?

Witam!
Czy kamienie piaskowca mają neutralny wpływ na wodę w akwa?
Dziękuje.

Skocz do: