Witam, akwarium fajnie urządzone, rzadko buduje się konstrukcje z bambusów. Bambusiki dałabym w jeden kąt akwarium i nieregularnie bym je ustawiła, wyglądałoby to naturalniej, dodałabym ze 2 duże kępy roślin, np. nadwódki trójkwiatowej i moczarki argentyńskiej, ja lubię żabienice i dlatego u mnie jest ich duuużo, ale Ty nie musisz kupować żadnej, jeśli Ci się nie podobają, choć jedna żabienica rubinowa jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a wielu ludziom pomogła.
No i jakieś rybki na dno i glony, np. kosiarki syjamskie (na glony, trzymają się dna i środka akwarium) lub bocje pasiaste, 6 szt (na dno i ślimaki). Muszę Ci wyznać, że choruję na Twoje mikrozorium, jest piękne. Pozdrawiam!!!
Mnie się taki "przestrzał" podoba pod warunkiem że te gniazdko zniknie jako element tła ;-) zastanawia mnie jeszcze jedno, czy zbiornik nie stoi za blisko drzwi wejściowych? Byc może to iluzja optyczna i wygląda tak tylko na zdjęciu
andrzejkowac napisał(a):A ja zapytam na czym ten zbiornik stoi ?
Zbiorniczek stoi na szafce własnej konstrukcji, szkielecik jest zrobiony z belek sosnowych
o wymiarach 5 cm x 5cm i obity płyta osb 12 mm, blat jest zrobiony też z płyty osb tylko podwujnie sklejonej a całość obklejona płytą laminatową
poniżej szkic szkieltu szafki
michaelx napisał(a):Mnie się taki "przestrzał" podoba pod warunkiem że te gniazdko zniknie jako element tła ;-) zastanawia mnie jeszcze jedno, czy zbiornik nie stoi za blisko drzwi wejściowych? Byc może to iluzja optyczna i wygląda tak tylko na zdjęciu
stoi dosłownie obok dzwi, nie popwinno być tak ale cuż nigdzie indziej nie mam miejsca na ten zbiorniczek, i musi tak już być.