10
VEGEtacja napisał(a):Kejdi, jak ja cię kocham ; )
SpootNick napisał(a):Siła wyższa (rodzice) ubiega się o większą rybę. Czekam na propozycje co do jakiejś większej ryby.
Postaraj się wytłumaczyć rodzicom, że większe ryby tylko w większym akwarium. Prętnik karłowaty to max na co możesz sobie pozwolić w takim akwarium.
SpootNick napisał(a):Zapomniałem jeszcze dodać że mam w zbiorniku glonojada i ślimaka. Ślimak mi ani na zatoczka nie wygląda... ani na świderka... chyba fotkę dam...
Tak tak, daj proszę fotki ślimaka i glonojada. Obawiam się, że z glonojadem też może być problem.
SpootNick napisał(a):Co do muszli to muszę ją zamienić na jakiś korzeń...
Bardzo dobry pomysł
4
Oto zdjęcia:
Ślimak 1:
Ślimak 2 (to ten sam...):
Glonojad:
Kejdi napisał(a):SpootNick napisał(a):Zapomniałem jeszcze dodać że mam w zbiorniku glonojada i ślimaka. Ślimak mi ani na zatoczka nie wygląda... ani na świderka... chyba fotkę dam...
Postaraj się wytłumaczyć rodzicom, że większe ryby tylko w większym akwarium. Prętnik karłowaty to max na co możesz sobie pozwolić w takim akwarium.
Na prętnika karłowatego już prawie ich namówiłem
10
Ślimak to ampularia - ok
Obawiam się, że ten glonojad to gibbiceps, sam oceń, dlaczego nie może być w Twoim akwarium :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrojnik_lamparci
1
Kejdi napisał(a):Obawiam się, że ten glonojad to gibbiceps
A nie Ancistrus sp. ?
http://www.akwarium.net.pl/adv/ancistrus_sp.htm
10
Tarkus napisał(a):Kejdi napisał(a):Obawiam się, że ten glonojad to gibbiceps
A nie Ancistrus sp. ?
http://www.akwarium.net.pl/adv/ancistrus_sp.htm
Myślę, ze nie. Zwróć uwagę na kształt i wielkość plam.
Oczywiście mogę się mylić.
1
Cytat:Myślę, ze nie. Zwróć uwagę na kształt i wielkość plam.
Oczywiście mogę się mylić.
Masz rację, ma "maskowanie" jak niemieckie czołgi w Afrika Korps

To gibiceps. Tak czy inaczej zupełnie nie nadaje się do tego akwarium.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2008, 22:34 {2} przez
Tarkus.)
4
Cytat:Zbiornik duży, minimum 100 cm, dobrze natleniony
Co myślisz o brzance sumatrzańskiej dla pobudzenia towarzystwa w zbiorniczku? Wydaje mi się że wtedy będzie więcej ruchu
1
Cytat:Co myślisz o brzance sumatrzańskiej dla pobudzenia towarzystwa w zbiorniczku? Wydaje mi się że wtedy będzie więcej ruchu 
Najlepiej stadko, bo to dosyć dynamiczne ryby i powinny się zajmować sobą. Samotna może zacząć ganiać za innymi rybami i obgryzać płetwy.
10
Tarkus napisał(a):Masz rację, ma "maskowanie" jak niemieckie czołgi w Afrika Korps 

coś w tym jest
SpootNick napisał(a):Co myślisz o brzance sumatrzańskiej dla pobudzenia towarzystwa w zbiorniczku? Wydaje mi się że wtedy będzie więcej ruchu 
Bardzo fajny pomysł, ale musisz najpierw oddać wszystkie inne ryby, ewentualnie zostaw sobie kiryski.
To tylko 60 l.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2008, 22:43 {2} przez
Kejdi.)
4
Oddać to nie takie proste...
Wpuszczę do tego co mam 2 prętniki karłowate, z resztą poczekam aż akwarium się ustatkuje.