• 7 Głosów - 4.43 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tutaj zadajemy pytania-dotyczace leczenia OSPY

Mam papuzie pielęgnice .
Jedna z nich jest koloru niebieskiego , i nie awno pojawiła sie u niej czerwona plamka .
Wygląa n arankę alle nie jestem tego pewna !!!
PoMoCy !!! pOmOcY !!! PoMoCy !!!

Mnie się wydaje że jak by to była ospa to były by białe kropki na całym ciele ryby, ale jak mówisz że to czerwonka plamka to chyba raczej nie.
Możesz dać jakieś fotki?

MAM PYTANKO:CHCIAŁABYM ZAPYTAĆ CZY MOŻNA STOSOWAĆ ICHTIOSAN Z SOLĄ NA OSPĘ RYBIĄ?

Zieleń z zooleku moim zdaniem jest lepsza
Podnieś temperaturę do ok.30*-32*

MAM ZASOLONĄ WODĘ W AKWARIUM I CZY MOŻNA DODADĆ ICHTIOSANU CZY PODMIENIĆ WODĘ I DOPIERO DODAĆ ICHTIOSANU?

Mam ospę w akwarium, tego jest pewny, samica mieczyka i jedna molinezja siedzą pod grzałką, całe zesypane białymi kropkami, u samca mieczyka już się pojawiają ale samiec jeszcze ma siły żeby gonić samiczki. Ale moje pytanie jest takie:
Słyszałem, że temp powyżej 30 C niszczy tego je***** kulorzęska, oczywiście razem z większością roślina ale mniejsza o to. Dzisiaj kupię ichtiosan. Czy dla takiej obsady jak niżej wymieniona mogę podnieść temperaturę do tych przynajmniej 30 C ?
3x mieczyk
2x molinezja
1x gupik
20x neon innesa
1x kirysek pstry
1x kirysek czarnoplamy
2x zbrojnik niebieski

Z góry dzięki za odpowiedź.

Tak możesz podnieść Big Grin

"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki"

To może trochę inaczej: Czy ta obsada przeżyje w takim składzie temp 30 C ? Big Grin

obsada przeżyje pod warunkiem, że zwiększysz napowietrzanie wody. W cieplejszej wodzie tlen się słabiej rozpuszcza dlatego należy zwiększyć napowietrzanie. Wink Najlepiej woda napowietrza się wtedy gdy jej tafla jest w ruchu.Można to zrobić poprzez umieszczenia wyjścia z filtra równo lub troche ponad powierzchni wody

Ok dzięki za odpowiedź.

Skocz do: